Волонтери проекту “Лікар-свято” підтримуватимуть хворих діток

  • Сьогодні, 19 квітня, відбулась прес-конференція щодо проведення  проекту “Лікар-свято”. Організатори та волонтери проекту розповіли про підсумки року своєї діяльності.

    Цей проект спрямований на роботу волонтерів з хворими дітками, що лікуються в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні. З маленькими пацієнтами проводять ігри, різноманітні навчальні та розважальні заходи.

    Організатори розповіли, що у світі такі проекти більш відомі як «Лікар-клоун», але організатори вважали, що назва «Лікар-свято» буде доцільнішою. Такі проекти давно працюють в Італії, Франції, Росії, Польщі та багатьох інших країнах світу.

    В Україні – у Львові, Києві. В Івано-Франківську такий проект з’явився вперше. Ініціативу залюбки підтримали Ігор Ципенда, Радислав Котурбаш, Мирослав Матейко.

    Волонтери, які працювали з дітьми, кошти за це не отримували. Здебільшого це студенти прикарпатського національного університету. Перед початком роботи з дітьми львівські волонтери провели навчання своїм колегам у Франківську. Надали поради як лікувати дітей, граючись з ними.

    Волонтери відвідують дітей щотижня в післяобідній час, після того, як в дітей відбулись всі процедури. Забави та ігри підбираються залежно від відділу, в якому лікуються діти і від їхнього віку.

    Волонтери згодилися розділити біль, який переживають хворі діти і їх родини. Загалом за рік існування проекту «Лікар-свято» працювало 50 волонтерів.

    “Посмішка на обличчі дитини – це найефективніші ліки”, – підсумовують організатори проекту.

  • Основна ідея проекту – це надія на те, що діти пам’ятатимуть не тільки біль і хворобу, які вони переживали під час лікування, а й лікаря-свято, який намагався їм допомогти забути пережите.

    Найактивніших волонтерів нагородили грамотами. Також під час заходу був підписаний договір про подальшу співпрацю між ІФ ОДКЛ і Прикарпатським національним університетом як продовження існування проекту «Лікар-свято».

    Самі ж лікарі-волонтери стверджують, що волонтерство це не ситуативна подія, а стиль їнього життя.

    Організатори проекту закликають і інші дитячі лікувальні заклади приєднуватись до запровадження цього проекту і у своїх установах.

    DSC_1934 DSC_1936 DSC_1940 DSC_1942 DSC_1945 DSC_1950 DSC_1954 DSC_1957 DSC_1963 DSC_1967 DSC_1969 DSC_1970

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!