На Прикарпатті активісти висадили близько тисячі дерев

  • Сьогодні, 22 квітня, у селі Нова Гута Тисменицького району  відбулася толока, а також висадка саджанців на місці зрізаних дерев. Організаторами стала Громадська рада при Івано-Франківському обласному управлінні лісового господарства. В толоці взяли участь також представники ГО «Самооборона» в Івано-Франківській області, працівники лісового господарства та студенти Прикарпаття.

    Організатори розповідають, що Громадська рада підписала меморандум з ДП Івано-Франківське лісове господарство та Прикарпатським військовим лісовим господарством, а саме Луквицького лісництва, про співпрацю та взаємодію у вирішенні питань, які виникають у лісництв, підприємств і підприємців, які співпрацюють з цими лісництвами. Зазвичай це відвантаження лісопродукції, законної чи незаконної вирубки лісу, пропозиції з вдосконалення роботи лісових господарств тощо.

    Разом з підписанням Меморандуму організатори вирішили провести толоку і акцію з висадки дерев на тих ділянках лісу, які найбільше постраждали від вирубування дерев.

    Місце висадки саджанців обрали невипадково. Адже поблизу села Нова Гута та Майдан Тисменицького району громадські активісти нещодавно по фактах звернень громадян щодо вирубки проводили розслідування. Це важка і клопітка робота з документацією. Згодом з’ясувалося, що вирубка на цій території проводилась законно і планово, розповіли представники Громадської ради. Майбутнє співробітництво Ради з лісовими господарствами вирішили закріпити Меморандумом.

    В рамках проекту оновлення територій активісти провели висадку близько 1000 саджанців дуба і каштану. До висадки приєднались студенти Франківщини, а також журналісти. Мирна акція була спрямована на збереження та відновлення лісу. Працівники лісгоспу з радістю підтримали акцію, забезпечили інвентарем і саджанцями.

    Нагадаємо, У Татарові масово вирубали молоді дерева.

  • Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!