Міський голова Франківська знайшов заміну директору КП “Електроавтотранс”

  • Сьогодні, 10 травня, на оперативній нараді міський голова обговорив питання про необхідність оновлення  тролейбусного та автобусного парків, вдосконалення електронної системи обліку тролейбусів.
    Директор КП “Електроавтотранс” Леонід Яківець сказав, що треба впроваджувати різні рівні перевезень, які б задовольняли людей. Не можна, щоб проїжджали дві зупинки і платили в тролейбусі 2 грн, а в маршрутці 4 грн. Тому треба наприклад впроваджувати проїзні квитки на день, місяць чи рік. Також для цього потрібні електронні компостери.
    Як каже Яківець, треба вирішувати цю проблему. Якщо впроваджувати електронну систему тільки на КП “Електроавтотранс” , то це буде дорожче, а якщо на всіх перевізників, то дешевше. Ціна питання – 10 млн грн. Термін впровадження від семи місяців до одного року. Це дороге задоволення, тому що в тролейбусі потрібно три такі системи, щоб людина не йшла через весь салон, щоб поставити позначку. В автобусі достатньо лише однієї такої установки.
    Руслан Марцінків сказав, що цього року потрібно закупити до 10 тролейбусів. Зокрема п’ять до дня незалежності. А до 1 листопада ще п’ять. Крім цього, до 1 вересня має бути впроваджений електронний квиток.
    “Ви будете працювати скільки вам Бог дасть, але вам потрібна допомога молодого працівника”, – сказав мер. Далі міський голова поцікавився, коли у директора КП “Електроавтотрансу” закінчується контракт. Яківець відповів, що 15 липня.
    “Ваш досвід дуже поважають по всій Україні, але нам треба рухатись, треба динаміки, ми пришлемо до вас молоду людину, можу назвати ім’я, але не буду ще цього робити”, – підсумував міський голова.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!