В Івано-Франківську відбулось виїзне засідання комісії щодо незаконної забудови міського озера

  • Сьогодні, 16 травня, відбулося засідання тимчасової комісії щодо незаконної забудови на берегах міського озера. Цього разу засідання було виїзним і відбувалось поряд зі скандальною забудовою.
    Директор “Вамбуд” Микола Ковальчук знову акцентував увагу на тому, що така кількість людей збирається тільки на розгляді питання по “Вамбуду”, хоча забудову поблизу озера проводить не тільки ця фірма.  
    Активісти обурюються, що спочатку підприємство будує житловий будинок, а потім змушуватимете раду змінювати цільове призначення земельної ділянки. Ця земельна ділянка належить до рекреаційних земель комунальної власності.
    Юрист Андрій Кузь, зазначив, що під час судових процесів вияснили, що право на забудову є тільки на тому місці, де розташована скандальна забудова. Далі почали будувати парковку, на яку експертиза відповіла, що вона незаконна.
    “Нам ця територія потрібна для обслуговування”, – сказав директор “Вамбуду” Микола Ковальчук.
    Детутат обласної ради Сергій Адамович закликав забудовника зупинитись, адже, якщо підприємець один будинок добудує, а від інших двох запланованих відмовиться, то підприємство тільки виграє, а в подальшому тільки виросте в очах цілого міста.
    Наступне засідання планується на початок наступного тижня. На ньому планують розглянути експертні висновки з приводу скандальної забудови. Також голова комісії Віталій Мерінов запропонував на наступному засіданні закрити питання по “Вамбуду”. Після цього комісія розглядатиме питання забудови по вулиці Мазепи, 144.
    Для попередження наступних випадків незаконної забудови, активісти пропонують накласти мараторій на будівництво довкола міського озера.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!