Обласна рада не визначилась з представником до складу поліцейської комісії

  • Сьогодні, 26 травня, триває сесія Івано-Франківської обласної ради.

    Депутати продовжують розглядати питання обрання представників до складу поліцейської комісії головного управління Національної поліції в області. Обговорення цього питання викликало довгі та бурхливі дискусії.

    Нагадаємо, депутати обирають двох претендентів до складу цієї комісії.

    Після обговорення першим членом комісії обрано Ігора Синяка, представника від Громадської спілки “Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО”.

    З приводу обрання другого кандидата обласна рада вирішила голосувати таємно. Претендентами залишились: депутат обласної ради від фракції “Самопоміч”  Тарас Виноградник, від Громадської організації “Народна самооборона Івано-Франківської області” – Богдан Мойсишин, від Громадської організації “Поступовий гурт франківців” – Віталій Костишин.

    У процесі засідання Тарас Виноградник, представник фракції “Самопоміч”, зняв свою кандидатуру і порадив підтримати Віталія Костишина.

    Ольга Галабала повідомила, що фракція “Воля” відмовилась від голосування і додала, що це рішення оскаржуватимуть в судовому порядку.

  • Жартома голова обласної ради прокоментував, що такою є воля фракції “Воля” і додав, що в цей самий момент фракція “Самопоміч” сама собі допомагає.

    За підсумками першого етапу таємного голосування Тарас Виноградник отримав один голос, Віталій Костишин – 41 голос, Богдан Мойсишин – 26 голосів.

    Оскільки жоден з кандидатів не набрав більшості зі складу голосів, голова обласної ради доручив комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади, попрацювати з цими двома кандидатами, надати з цього приводу свої рекомендації.

    На наступному пленарному засіданні сесії голосування вирішить хто, Богдан Мойсишин чи Віталій Костишин, потрапить до поліцейської комісії.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!