В обласному управлінні культури відбувся другий етап конкурсу на призначення керівника Івано-Франківської обласної наукової бібліотеки ім. Івана Франка

  • Сьогодні, 30 травня, в приміщенні управління культури облдержадміністрації відбувся другий етап конкурсу на призначення керівника Івано-Франківської обласної наукової бібліотеки ім. Івана Франка.
    Другий етап передбачає співбесіди з кандидатами. Комісія розглянула звернення начальника управління культури Володимира Федорака про можливість розгляду кандидатур Мирослава Кошика та Ірини Бабій, яких на першому засіданні не допустили до конкурсу.
    «На минулому засіданні комісія визначилася з допуском єдиної кандидатури Л. Бабій. В обидвох інших кандидатів немає відповідного стажу, тож їхні кандидатури відхилено»,- зауважила голова комісії Ганна Карась.
    Звернення Володимира Федорака взяли до уваги.
    До слова запросили Людмилу  Бабій, чинного керівника Івано-Франківської обласної наукової бібліотеки ім. Івана Франка, яка розповіла про діяльність бібліотеки та представила плани на майбутнє.
    «Наша бібліотека є науково-методичним центром для 749 бібліотек облласті. Я вдячна всім, хто працює в установі», — сказала Людмила Бабій.
    Комісія зачитала звернення від колективу і попросила відповісти на нього. Людмила Бабій відповіла, що якщо б була тоталітарна система, то на комісії не була б присутня Ірина Бурда (працівник бібліотеки), не писалися б листи, людей би звільняли, а отже, в бібліотеці дають можливість кожному висловитися.
    Тренінговий центр діє і бібліотека не має коштів оплачувати послуги тренерів, розповіла далі Людмила Бабій.
    Комісія запитала доповідачку стосовно платних послуг.
    Читацькі квитки коштують 15 грн на рік — це вартість двох хлібин. Керівник бібліотеки прокоментувала, що на читацькому є фото, роблять його безкоштовно. Зробити ксерокопію у бібліотеці коштує 50 копійок за сторінку.
    У комісії запитали, чи були перевірки. Людмила Бабій зауважила, що була перевірка з управління праці, адже працівники поскаржилися на відсутність надбавок. Представник колективу хотіла пояснити на рахунок звернення, натомість голова комісії зауважила, що представник обмежується присутністю і слова не дала.
    Оскільки запитань більше не було, розпочали обговорення. Людмилі Бабій дозволили бути присутньою на обговоренні, за що вона подякувала, адже зможе винести щось для себе з обговорення.
    У процесі обговорення Ярослав Ткачівський, Михайло Косило, Євген Баран висловилися на користь Людмили Бабій.
    Члени комісії від управління культури порадили чинному керівнику бібліотеки знайти порозуміння, врегулювати конфлікти в колективі.
    Конкурсний добір відбувається публічно, допущений один кандидат, його заслухали та обговорили. Після обговорення Людмилу Бабій попросили покинути аудиторію.  Переможця обирали шляхом відкритого голосування.
    У ході голосування запропонували визначити переможцем чинного керівника Людмилу Бабій. За таке рішення всі проголосували одноголосно.

  • Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!