Батьки, які хочуть дати дитину в садочок “Вишиванка”, вимагають у Марцінківа дотримання обіцянок

  • Сьогодні, 1 червня, у День захисту дітей, обурені батьки Івано-Франківська відстоювали інтереси своїх дітей у приймальні міського голови Руслана Марцінківа.

    Батьки маленьких дітей, які проживають у районі міста Пасічна обурені, що не можуть влаштувати своїх малят у дитячий садочок “Вишиванка”, що у цьому ж мікрорайоні. На жаль, міського голову Руслана Марцінківа у кабінеті вони не застали.

    Нагадаємо, у травні цього року відбулось відкриття дитячого садочка “Вишиванка”, що збудували в мікрорайоні Пасічна. Чиновники запевняли, що для мікрорайону Пасічна відкриття цього закладу дасть можливість на 100% забезпечити дітей місцями у дошкільній освіті. Мовляв, хоча б один мікрорайон Івано-Франківська буде забезпечений 100% доступом до дошкільної освіти.

    Щоб влаштувати дитину у садок треба зареєструватися в електронну чергу. За проектом «Вишиванка» розрахована на 190 місць. Це дві ясельні та вісім дошкільних груп. Стати на чергу у “Вишиваночку” потрібно у ЦНАП.

    Сьогодні, 1 червня, розпочалася реєстрація в дитячий садок “Вишиванка”. Відтак вже  від учора сотні батьків самоорганізувалися і стояли у черзі, щоб не допустити махінацій та зареєструвати свою дитину у садок. Охочих зареєструвати свою дитину є понад 300, однак зареєструють сьогодні тільки 97.

    Директор ЦНАПу Богдан Питель каже, що більше не зможуть зареєструвати, тому що буде збій системи. Він, а також секретар міської ради Оксана Савчук, радили батькам розходитись і приходити завтра. Однак батьки відмовляються, мотивуючи це тим, що стояли цілу ніч у черзі, а тепер доведеться займати чергу по-новому.

    У зв’язку з тим, що не всі батьки мають змогу стояти у черзі цілу добу, обурені мешканці Пасічної пішли скаржитись до міського голови. Активістка Наталія Кондратюк скаржиться, що живе поряд з садочком. Проте не може записати до нього свою дитину, в зв’язку з несподіваним ажіотажем, що влаштували батьки, які хочуть дати свою дитину у “Вишиванку”. Розповідає: хоча реєстрація почалась тільки сьогодні, ще від учора мешканці почали самовільно створювати списки черговості реєстрації. Як каже жінка, сьогодні тільки мали видати талони, а від завтра приймати документи від батьків. Проте чомусь уже сьогодні почали реєстрацію.

    Обурені батьки, прилеглих до садочка будинків, розповідають, що ажіотаж спричинило те, що влаштувати дітей у “Вишиванку” хочуть мешканці, які не проживають у мікрорайоні. Відтак батьки вимагають від мера розв’язати цю проблему. Мовляв, він обіцяв, що для мікрорайону Пасічна відкриття цього закладу дасть можливість на 100% забезпечити дітей місцями у дошкільній освіті, то хай дотримується.

    Батьки написали заяву, в якій просять звернути увагу на те, що офіційний запис на прийом для реєстрації у ДНЗ відсутній. Натомість вчора всіх охочих записувала невідома особа… Люди стоять у черзі “із перекличками” щогодини не тільки вдень, а й вночі. І навіть це не дає впевненості, що дитина точно буде в садочку.

  • Обурені батьки не вірять, що міська влада не може посприяти у встановленні справедливості. І обіцяють, що цим зверненням все не обійдеться…

    Спершу вони попрямували до приймальні Руслана Марцінківа, якого не було на робочому місці. Активісти зареєстрували звернення з вимогою розв’язати цю проблему у відділі звернень громадян. Батьків переконали, що це питання мер розгляне у п’ятницю, 3 червня.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!