В Івано-Франківську Оксана Куценко презентувала «Лялечок»

  • В Івано-Франківську, сьогодні, 15 червня, відбулася презентація поетичної збірки Оксани Куценко «Лялечки».

    Про спогади, архетипи та невигадані історії, про можливість побачити невидиму суть речей, про занурення у власні схованки та про крила, які ми усі маємо, розповідала Оксана Куценко під час презентації своєї нової книги «Лялечки» у книгарні “Є”.
    Поетична збірка Оксани Куценко «Лялечки» вийшла у «Видавництві Старого Лева» у квітні 2016 року. Вірші, зібрані під цією обкладинкою, розкривають ідею того, що всі ми трохи заховані, трохи занурені у свої власні схованки-лялечки. Але так не триватиме вічно, адже лялечка – це стан перед великою зміною, перед трансформацією, перед появою крил.
    «Книга «Лялечки» писалася досить довго, – розповідає авторка. – Остаточно збірка вирішилася, щойно з’явився вірш «Лялечки». Він став лейтмотивом книги, нанизавши на основну ідею всі попередньо створені тексти. Розвиток, зростання, переходи з одного стану в інший, вічний рух і вічна дорога – таким постає наше життя у книзі «Лялечки». Навіть коли ми залишаємося на місці, ми вже йдемо, коли завертаємо у спогади – рухаємося уперед, коли мовчимо – промовляємо найважливіше. Життя у коконі – вкрай важливий період для віднайдення і розуміння, у першу чергу, себе, а потім і усього світу».

    “Лялечки” – це поезія про стан внутрішнього дозрівання, наголосила авторка. Оксана Куценко пожартувала, що сьогодні вона знаходиться у стані метелика, який повинен всюди встигати.
    Ілюструвала книгу Анастасії Стефурак. Це для неї перша робота зі збіркою поезії. 

    Нагадаємо, Література прикарпатських письменників увійшла в список найкращих книг десятиліття.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!