1288 пенсіонерів з Калущини отримають одноразову допомогу від держави

  • В Україні затвердили порядок виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, у сумі 1000 гривень окремим категоріям населення.

    В управлінні соціального захисту населення Калуської РДА проводиться опрацювання бази даних одержувачів щодо проведення виплати у квітні одноразової грошової допомоги  окремим категоріям населення з числа:

    • одержувачів державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (крім осіб з їх числа, які одночасно з такою допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника);
    • одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю;
    • одержувачів тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

    Станом на 01.04.2020 року право на отримання одноразової виплати мають 1288 осіб. Вона буде проводитись при поступленні фінансування, за рахунок коштів Державного бюджету.

    Уповноважені банки забезпечують зарахування коштів одержувачам одноразової грошової допомоги не пізніше наступного операційного дня після надходження коштів.

    АТ “Укрпошта” забезпечує доставку та виплату одноразової грошової допомоги одержувачам протягом п’яти календарних днів з дня надходження коштів на рахунки АТ “Укрпошта”.

  • У разі неможливості виплати одноразової грошової допомоги протягом п’яти календарних днів АТ “Укрпошта” забезпечує її виплату та доставку в межах виплатних періодів, але не пізніше 25 червня поточного року.

    Нагадаємо, з бюджету Калуша на медицину додатково виділили понад чотири мільйони

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!