Атовця з Бурштина відзначили «Лицарським Хрестом родини Мазеп»

  • Нещодавно у приміщенні Бурштинської міської ради відбулось вручення відзнаки «Лицарський Хрест родини Мазеп» учаснику АТО з Бурштина, члену Правого сектора Роману Ковалю, інформує прес-служба Бурштинської міської ради.

    Побратим Романа – друг «Дід», котрий і привіз заслужену нагороду бійцю розповів, що цю відзнаку усі отримували там, на передовій. Проте Роман тоді був важко поранений і лежав у лікарні.

    «Тож випала гарна нагода привезти цю нагороду сюди, до Бурштина. Мені часто доводиться бувати у багатьох населених пунктах нашої області і я усюди говорю одне й те саме – ми там, на передовій, захищаємо свою країну, своїх рідних. Проте не завжди нас тішить ситуація, котра у воєнний час є на території вільній від окупанта. Іноді бійці, повернувшись із фронту, одразу просяться назад, бо не можуть змиритися із тим, що діється вдома.

    «Дід» у Правому секторі відповідає за логістику – під кулями доставляє добровольцям на передову воду, харчі, одяг та ін. Адже бійці «Правого сектора» досі є добровольцями і їх забезпечують волонтери, а не держава.

    Пан Василь, який родом з Рогатинщини, каже, що повернувшись додому,  займається ремонтом будинків для атовців, заготівлею дров, адже мирне життя – це не тільки ходіння на похорони, потрібно ще й допомагати живим і завжди пам’ятати про них.

    Міський голова Роксолана Джура також подякувала Роману Ковалю за його життєву позицію, за його жертву.

  • «Ми намагаємось однаково допомагати усім учасникам війни на Сході – зазначила Роксолана Олександрівна. – Рішенням сесії міської ради ми звільнили усіх стопроцентно від сплати комунальних послуг. Держава у свою чергу надає пільги на оплату за газ та світло. Намагаємось всіляко сприяти у вирішенні побутових проблем, прийняті програми, згідно яких бійці можуть лікуватися та отримувати ліки.

    На День незалежності ми ще раз вшануємо усіх учасників війни на Сході»

    131-1024x768

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!