У Франківську “Воїни малювали мир”

  • Сьогодні, 26 серпня, у галереї “Арт на мур” відбулася виставка “Воїни малюють мир”.

    На відкритті представлені близько півсотні робіт, створених бійцями з Франківщини, які були учасниками реабілітаційних проектів від БО МБФ “Творча Криївка”, їх дружин і дітей, а також картина міського голови Руслана Марцінківа.

    «Три дні не міг нічого намалювати, виходило лише два кольори. Потім залишив цю справу. Декілька днів ходив, «виношував» ідею. Негативних емоцій під час малювання не відчував», – розповів один з митців – Олександр Назаренко (батальйон «Донбас»), який родом з Харкова.

    Атовець створив декілька картин для цієї виставки. Після процесу реабілітації Олександр не малює, хоча має бажання. Зізнається, що до мистецтва «руки не доходять». Олександр Назаренко до війни навіть вірші писав, після Іловайських подій створив один вірш. Однак, після трагедії не може знову сісти «за перо». Муза не йде… Він знову хоче намалювати Карпати, оскільки йому не подобаються ті, що він зобразив.  Воїн вважає, що у тих полотнах не вистачає «душі». Олександр Назаренко ніколи до «Криївки» не був раніше у Карпатах. Тепер туди він їздить щомісяця на декілька днів і навіть розглядає можливість туди переїхати.

    Нагадаємо, Мер Франківська визнав, що влада направду мало робить для АТОвців.

  • Коташевська Тетяна

    Матеріал підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!