Прикарпаття відвідав всесвітньовідомий український економіст

  • Нещодавно на Прикарпаття завітав всесвітньовідомий український економіст, доцент кафедри Школи менеджменту ім. Везерхеда при Університеті Кейс Вестерн Резерв (США) і  спеціаліст в експериментальній економіці та теорії ігор, лідер рейтингу журналу Forbes 2015 найкращих світових економістів, який входить до складу редколегії видання «Journal of Economic Behavior and Organization» з третьої категорії рейтингу Academic Journal Guide Роман Шеремета.

    Економіст є колишнім випускником Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Завідувач кафедри економіки підприємства Інституту економіки та управління в нафтогазовому комплексі та його колишній викладач та наставник Данилюк М. О. справедливо відносить Романа Шеремету до золотого фонду випускників університету, якими пишається не лише виш, але й вся Україна, інформує прес-служба ІФНТУНГ.

    Талановитий випускник зустрівся з ректором ІФНТУНГ, академіком НАН України Євстахієм Крижанівським, викладачами, представниками ЗМІ. Підсумки ділової зустрічі озвучив на прес-конференції ректор Євстахій Крижанівський, окреслюючи можливості залучення талановитих випускників університету до ініційованої ІФНТУНГ державної програми підвищення енергетичної безпеки України, яка потребує сьогодні напрацювань економічних  механізмів для її реалізації. Ректор заявив про перспективу створення програми економічного аналізу, яка б об’єднала Україну та інші країни Європи на шляху до енергетичної незалежності від Росії, і що «випускники ІФНТУНГ, які успішно реалізували себе за кордоном, можуть стати містками у цьому об’єднанні».

    Велике зацікавлення у присутніх викликали питання політичних маніпуляцій, можливості дефолту в Україні, ранжування університетів та професорів у світі і, звичайно, експертна оцінка рівня освіти в нашій країні та доцільність чи недоцільність економічної освіти сьогодні. На більшість питань пролунали оптимістичні відповіді. Більше того, Р. Шеремета ламає стереотипну думку про вітчизняну освіту, до якої наші громадяни звикли в умовах постійної її критики. Він сам є прикладом успішного висококваліфікованого економіста, на якого можна рівнятись, і освіту здобув в Україні. Міцну економіку вважає запорукою державного успіху. Хоча говорить й про проблеми в освіті, які слід і можна подолати вже сьогодні. Особливо це стосується галузі соціальних наук, до якої належить економіка.

    Роман Шеремета залишається палким патріотом України, активно співпрацює з українськими громадськими організаціями в США, які вболівають за її долю. З приємністю спостерігає навіть за маленькими позитивними змінами в Івано-Франківську, помічає, що зрушення маленькими кроками все ж відбуваються.  А ще заявляє про готовність та бажання допомагати своїй Батьківщині словом і ділом.

    Нагадаємо, Ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський урочисто привітав студентів із початком навчального року.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!