У справі Гавриляка таки залучать третю сторону

  • Сьогодні, 6 грудня, в Івано-Франківському господарському суді продовжився розгляд справи “Фріс проти Гавриляка”. Мова йде про парковку на вулиці Старозамковій.

    Суд, вивчивши докази, встановив цікаву деталь – відповіді МВК та патрульної поліції на адвокатські запити містять різну інформацію стосовно КПП на Старозамковій.

    Обидві сторони висловились проти залучення третьою стороною міського виконавчого комітету, мовляв, ніяке рішення суду не вплине на права і обов’язки МВК. Суддя Лариса Неверовська висловила здивування з цього приводу – мовляв, сторони часто посилаються на міську раду та МВК, але одночасно не хочуть залучати виконавчий комітет до справи.

    Іван Пасічняк, адвокат Гавриляка, назвав предмет позову Регіни Фріс “некоректним і абстрактним”. Він також додав, що Гавриляк не вчиняє ніяких обмежувальних дій, не може надавати ніяких прав іншим особам та не бере грошей з тих, хто не паркується, а просто проїжджає.

    Представник позивача Ігор Фріс на це сказав, що підприємець Гавриляк все-таки обмежує доступ до майна за допомогою свого КПП та зіслався на постанову Кабінету Міністрів України №1342. Згідно неї, паркувальна зона повинна бути обладнана паркоматами та паркувальними місцями, а не шлагбаумом. Він додав, що не бачить жодних підстав для сплати грошей оператору паркування, коли здійснюється лише проїзд.

    Суддя Лариса Неверовська згадала про рішення Івано-Франківської міської ради щодо обмеження руху в центральній частини міста. У цьому рішенні йдеться про встановлення загороджуючих пристроїв у центральній частині міста. Вона запитала захисників позивача, чи не вважають вони, що КПП було встановлено в рамках цієї програми. Ігор Фріс відповів ствердно, додавши, що міська рада “зробила якийсь симбіоз двох нормативно-правових актів, які регулюють абсолютно різні способи облаштування парковок”.

    Суддя Неверовська, завершуючи засідання, не погодилась з позиціями сторін та все-таки залучила третьою особою МВК. Розгляд справи відклали на 20 грудня, 14:30.

    dsc_3279

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!