Франківська ялинка не впаде і не загориться

  • Нещодавно в Івано-Франківську встановили різдвяну ялинку.

    Вона є стовбурова і штучна. Директор «Івано-Франківськміськсвітло» Віктор Синишин  розповів “Галицькому кореспонденту”, що її взяли в оренду за 50 тисяч на період новорічно-різдвяних свят: «Під оренду ялинки не роблять. Але, виходячи з ситуації, щоб встановити ялинку до 19 грудня на законних підставах, ми її просто взяли в оренду».

    За словами комунальника, ця ялинка відповідає всім їхнім вимогам, і саме таку вони хотіли встановити в Івано-Франківську. Вона є вогнетривкою, під час загорання плавиться, димить, але не горить. Окрім того, вона не впаде, бо на кріплення навантажено 16 тонн «пригрузу», хоча за паспортом мало бути тільки дев’ять.

    «Каркасна і стовбурова ялинка – це зовсім різні речі. У стовбуровій ялинці гілочки йдуть від стовбура, вона має форму живого дерева, а каркасні ялинки встановлювали за часів Януковича на Майдані. Ми таку не хотіли встановлювати, бо вона виглядає занадто штучно», – каже Синишин та додає, що вирішили цього року встановити штучну ялинку за прикладом Тернополя. Мовляв, там вже вісім років ставлять одну й ту ж штучну ялинку та таким чином бережуть зелені насадження й економлять гроші.

    Більше читай у газетній статті “Ялинка на перспективу” .

  • ялинка Франківськ

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!