У Франківську колишній директор парку подав у суд на мера та хоче повернути посаду

  • Сьогодні, 24 січня, відбулось судове засідання у справі колишнього директора КО “Івано-Франківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка” Володимира Ротару.

    Відповідачів одразу декілька, це: Марцінків Руслан, Івано-Франківська міська рада, КО “Івано-Франківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка”, третя особа: Василюк Руслана Михайлівна.

    Суть позову полягає у визнанні незаконним та скасування розпорядження про звільнення та призначення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

    Нагадаємо, що у Франківську зі скандалом ліквідували КО “Івано-Франківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка”. Натомість створили КП «Центр розвитку міста та рекреації», директором якого призначили Руслану Василюк. Суд тягнеться вже рік.

    Сьогодні, 24 січня, на засідання не з’явилася Руслана Василюк, представники відповідачів є. Представник відповідача вважає позов необгрунтованим, а рішення законними. Також вона повідомила, що у розпорядження міського голови про звільнення Ротару внесені зміни,  оскільки він був тоді  на лікарняному. Тому змінили дату.
    Основне розпорядження міського голови було провізовано. Також вона зазначила, що КО “Івано-Франківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка” при звільненні провів розрахунки з позивачем. Адвокат Ротару каже, що звільнення відбулося 21 березня згідно зі змінами, але він тоді був на лікарняному і цього не можна було робити. А ліквідацію розпочали ще 17 березня. “Зловживання здійснювалося міським головою, не повинна міська рада нести відповідальність, кошти треба стягувати з голови”, –  стверджує він.Володимир Ротару також каже, що Рішення про звільнення ухвалили 23 березня, а потім змінили на 21. Однак ліквідація розпочалась з 17 березня. “Тобто на 21 число я, як керівник, вже не мав ніяких повноважень і не міг виконувати будь-які дії. Скажіть, будь ласка, якою підствою є не заключення договору з людиною, яка фактично не управляє підприємством”, – запитав Ротару.
    “Тому підстава, яка вказана у звільнені, що зі мною не хочуть укладати договір, є неправильною, бо я вже не міг виконувати контракту”, – сказав екс-керівник. 

    Також Володимир Ротару вважає, що йому безпідставно не виплачували премії, адже вони входять у структуру зарплати, “а не хочу – плачу, хочу – не плачу”. Окрім того, ще раз наголошує, що обидва розпорядження мера про звільнення є незаконними.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!