У Коломиї демонтовуватимуть МАФи без документів

  • Відділ муніципальної інспекції міської ради Коломиї попереджає, що тимчасові споруди без продовження дії паспорта-прив’язки чи без документів реєстрації з 10 лютого будуть демонтовані.

    Для цього, за словами начальника відділу муніципальної інспекції Василя Кузьмина, згідно з положенням про правила благоустрою м. Коломиї не потрібно рішення суду, інформує Дзеркало Коломиї.

    Не можна поставити кіоск, павільйон, рундук та іншу ТС за власним бажанням і де заманеться. Адже існує Порядок№244, який регламентує процедуру й підстави для розміщення подібних конструкцій.

    Відповідно до згаданого порядку підприємцю не доведеться докладати занадто багато зусиль, аби поставити невеличкий кіоск. Передусім бізнесмену слід звернутися до виконкому міської ради із заявою про можливість розмістити ТС. Таку заяву складають у довільній формі. До неї в обов’язковому порядку додають креслення із зазначенням бажаного місця розташування кіоску й реквізити підприємця. За результатами розгляду заяви орган місцевої влади дає відповідь, чи можна ставити кіоск. А от підставою для початку встановлення ТС є так званий паспорт прив’язки.

    Для його оформлення доведеться ще раз звертатися із заявою до відділу архітектури. Цього разу до заяви необхідно прикріпити: схему розміщення ТС; техумови щодо інженерного забезпечення; ескізи фасадів; схему благоустрою прилеглої території (п. 2.6 Порядку №244), – розповідає адвокат Сергій Александров. – За десять робочих днів підприємець безкоштовно отримує паспорт прив’язки. І будь ласка – установлюй собі на здоров’я кіоск. А коли монтаж буде завершено, потрібно не забути повідомити виконкому про те, що ТС розміщено відповідно до паспорта прив’язки”.

  • Кіоски, рундуки й намети можуть бути демонтовані в трьох випадках: закінчився термін дії паспорта прив’язки, його анулювання й самовільне встановлення (п.2.30 Порядку №244).

    Нагадаємо, В Івано-Франківську демонтували незаконні МАФи біля візового центру.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!