2020 стане роком будівництва доріг та мостів на Прикарпатті, – Денис Шмигаль

  • Будівництво доріг і мостів, завершення реформи децентралізації та продовження освітньої і медичної реформ – основні напрямки, над якими працюватимуть в області наступного року.

    Голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль переконаний – від якісного автомобільного сполучення області з іншими регіонами та містами залежить розвиток усіх сфер соціально-економічного життя краю. Тому 2020 стане роком системного будівництва доріг та мостів на Прикарпатті.

    Окрім того, наступного року Івано-Франківщина спільно зі Львівщиною, Чернівцями та Закарпаттям реалізовуватиме амбітний інфраструктурний проєкт із будівництва нових ділянок автодоріг «Мале Карпатське коло». Цей проєкт, реалізований за кошти Державного бюджету, дозволить сприяти розвитку територій Карпатського регіону, трансформації туристичної індустрії, забезпечити найкоротший автошлях до кордону України з іншими країнами.

    Такі плани роботи на 2020 рік учора, 23 грудня, під час щотижневої онлайн-наради з керівниками районів, об’єднаних територіальних громад і міст обласного значення озвучив голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль.

    «Цьогоріч на Прикарпатті вдалося реалізувати чимало важливих проєктів. В області відремонтовано десятки кілометрів доріг, забезпечено розвиток транспортної інфраструктури, альтернативних джерел енергії, туризму, залучення іноземних інвестицій, налагоджено міжрегіональну співпрацю, введено а експлуатацію низку об’єктів соціальної інфраструктури. Разом з тим, є чимало пріоритетних напрямів, над якими область працюватиме у наступному році, – а це завершення реформи децентралізації – створення самодостатніх територіальних громад, активне проведення трансформацій у галузях освіти і охорони здоров’я, шляхом створення опорних шкіл, розвитку інклюзивної освіти, реорганізації роботи медичних установ і їх новий механізм фінансування». – розповів Денис Шмигаль.

    На переконання керівника області, важливою у 2020 році є також робота над створенням Стратегії розвитку Прикарпаття на 2021-2027 роки. Денис Шмигаль закликав очільників районів та громадськість активно долучатися до її розробки, подавати цікаві ідеї та пропозиції, які нададуть змогу Івано-Франківщині розвиватися.

    Наступного року, за словами Дениса Шмигаля, продовжуватиметься будівництво та ремонт закладів освіти, амбулаторій сімейної практики. Пріоритетним питанням для сфери охорони здоров’я стане придбання нового медичного обладнання, зокрема, лінійного прискорювача для лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

    Нагадаємо, на Городенківщині дорожники продовжують ремонтувати дорогу. 

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!