Екс-голова Франківського апеляційного суду, яка підтримувала диктаторські “закони 16 січня”, претендує на посаду у Верховному Суді

  • В рамках реформи судової влади в Україні зараз проходить конкурс до головного суду України – Верховного Суду. На 120 місць у цьому органі претендує 382 судді. І половина з них потрапили до антирейтингу компанї “ЧЕСНО. Фільтруй суд!”. Серед них і колишня очільниця апеляційного суду в Івано-Франківській області Надія Стефанів.

    Прикарпатська суддя відзначилась тим, що позитивно відгукувалася про дикаторські “закони 16 січня” 2014 року. Її дочка, Надія Микитин, зробила досить стрімку кар’єру судді, за рік пройшовши шлях від помічника до служителя Феміди. У 2011 році вона стала суддею Івано-Франківського окружного адміністративного суду. Інша дочка, Марта Стефанів працює помічником у Господарському суді Івано-Франківської області. У 2013-2014 роках суддя Надія Стефанів спільно проживала з начальником слідчого відділу прокуратури Івано-Франківської області Володимиром Вороняком, пише “Громадський Простір”.

    Наразі суддя Стефанів є претендентом на посаду судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду. Її профайл на сайті “ЧЕСНО. Фільтруй суд!” можна знайти за посиланням.

    Координатор кампанії “ЧЕСНО.Фільтруй суд!” в Івано-Франківській області Віталій Світлик прокоментував ситуацію з суддею Стефанів на своїй сторнці у Facebook: “Ось частинка нашої роботи з моніторингу суддів! 150 кандидатів, які не мають стати суддями Верховного Суду. Антирейтинг Руху ЧЕСНО! Не обійшлось і без наших суддів. Прикарпаття представляє знову ж таки суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області Стефанів Надія, екс-голова суду. Будемо і далі ламати цей “Бастіон закритості”.

    До антирейтингу Руху ЧЕСНО активісти включили тих претендентів, щодо яких у відкритих джерелах є інформація про ухвалення ними сумнівних рішень, причетності до корупції або порушення прав людини, непрозорості або надмірності статків, що не відповідають доходам, або які були помічені у неетичній поведінці, мають родинні та комерційні зв’язки, що можуть призвести або призводили до конфлікту інтересів.

    До антирейтингу Руху ЧЕСНО потрапили 150 кандидатів із 382-х заявлених. З детальним списком всіх, хто потрапив до антирейтингу можна ознайомитись за посиланням.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!