На Патріарший Собор УГКЦ до Франківська з’їдуться делегати з 50 країн світу

  • В Івано-Франківську 25-28 серпня вперше відбудеться Патріарший Собор УГКЦ. Очікується, що прибуде 350-380 делегатів із 50 країн світу.

     

    За словами голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука, цьогоріч випали два ювілеї, які відзначатимуться на Прикарпатті на  державному рівні. Це 150-річчя від дня народження Мирополита Андрея Шептицького та Патріарший Собор. Тому очільник Прикарпаття підкреслює, що “ми маємо показати згуртованість у такий непростий час”.

     

    Як акцентував  архієпископ  і митрополит Володимир Війтишин, Патріарший Собор – це велика подія, якої на Прикарпатті ще не було.

     

    «Синод єпископів вважає, що Івано-Франківщина доросла до того рівня, щоб прийняти делегацію із закордону, представників якої буде більше ніж українських. При будь-якій погоді Собор в Івано-Франківську відбудеться», – наголосив митрополит.

     

    Також владика зауважив, що православні керівники церков теж запрошені і вони вже дали згоду, що приїдуть і виступлять із привітальним словом.   

     

    Як розповів секретар синоду отець Олег Каськів, який також представляє патріарха Святослава, очікується, що Івано-Франківщину відвідають делегати з Канади, Молдови, США, Греції, Португалії, Італії, Росії, Казахстану, Ізраїлю, Угорщини, Канарських островів.

     

    «Патріарший Собор присвячений плану розвитку Церкви на найближчі 20 років. Ідея собору – зробити підсумок життя, так би мовити, іспит совісті: що зробили, а що – ні», – зауважив отець Олег Каськів.

     

    Божественна Літургія буде правитися п’ятьма мовами світу. Вона розпочнеться 25 серпня о 7.45. Того ж дня о 13. 00 год. усі делегати помоляться  за загиблих воїнів АТО в Меморіальному сквері.

     

    Загалом упродовж трьох днів собору відбудуться різноманітні заходи за участю священиків і мирян із різних країн світу. Першого дня відбудеться прес-конференція делегатів Північної Америки та Австралії, на другий день – Європи та Казастану, Ізраїлю, Румунії, Греції, Молдови, а третього дня – прес-конференція владики Святослава, який підсумує проведення Патріаршого Собору в Івано-Франківську.  

     

    Крім того, планується провести для делегатів екскурсію історичними місцями Прикарпаття.

    Читайте також:

    Річницю з дня народження митрополита Шептицького Прикарпаття відзначить духовними заходами


    “Шептицький був дуже крутим арт-менеджером”, – франківський митець Ярема Стецик

    Пронести хрест понад кістками мертвих

     

     

     

    6.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!