На Надвірнянщині громада проти вирубки дубів

  • Учора, 1 лютого, відбулося сесійне засідання Надвірнянської районної ради.

    На сесії зібралися понад 50 представників громади села Тисменичани, які виступили проти незаконної вирубки дубів на території населеного пункту.

    Обгорорення цього питання було доволі тривалим та напруженим. Як повідомив депутат Надвірнянської районної ради Андрій Карманський, по цьому питанню доповів керівник Надвірнянського агролісгоспу Іван Бурій.

    «Коли у селі почали вирубку дубів, громада перекрила дороги. Тоді керівник лісгоспу написав заяву в правоохоронні органи на двох активістів, які, мовляв, йому погрожували. Наразі він обіцяв відкликати ці заяви», – розповідає пан Карманський.

    Крім того, лісівник пообіцяв, що суцільних рубок робити не будуть: всі рубки, які в межах району будуть здійснюватися його підприємством, будуть виключно за погодження з громадами.

    Як зауважує обранець, районна рада повністю підтримала громадську позицію, відтак громада залишилася задоволена результатом.

    Нагадаємо, аналогічна ситуація днями трапилася і в Богородчанському районі, де жителі намагалися не допустити суцільної вирубки дерев у власному населеному пункті.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!