В Івано-Франківську першачки йтимуть до школи за минулорічним територіальним розподілом

  • З нового навчального року першокласники мають йти до школи за територіальним принципом. Тобто, школи мають мати чітко визначену територію обслуговування.

    Раніше «Галицький кореспондент» опублікував новий розподіл шкіл. Його мала затвердити сесія міської ради, проте це рішення депутати не підтримали.

    Ми вирішили поцікавитись у директора департаменту освіти та науки Ігоря Смаля, як і за яким принципом діти йтимуть у перший клас. Так, посадовець пояснив, що діє попереднє рішення за 2017 рік, де визначенні території обслуговування. «Єдиним винятком є кілька спеціалізованих шкіл», – додає Смаль.

    Також посадовець каже, що докорінно при вступі до школи не міняється нічого – просто збільшується перелік документів, які необхідно мати. Зокрема, потрібне підтвердження, що їхні діти живуть на тій чи іншій вулиці, у тій чи інші квартирі. Більше про те, що потрібно знати батькам першачків читайте у матеріалі “Нова школа: що потрібно знати батькам першокласників

    Якщо ж у школі кількість майбутніх учнів більша за кількість передбачених місць, то Смаль каже, що обиратимуть школярів за такою собі «лотереєю».

    «Якщо у одній із шкіл кількість першокласників перевищить ліміт, то ми будемо говорити про відкриття там додаткових класів або відкриття другої зміни», – додає на завершення головний освітянин міста.

    Ознайомитись із територіями обслуговування загальноосвітніх навчальних закладів можна за посиланням – розподіл шкіл за територіальним принципом.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!