У Франківську святкують десятиріччя культової вистави “Солодка Даруся”

  • Сьогодні, 16 листопада, у Франківському драмтеатрі святкують річницю вистави «Солодка Даруся”. На зустріч зібралися усі актори, які колись брали участь у виставі.

    Нагадаємо, прем’єра вистави за мотивами авторки однойменного роману, лауреатки Національної премії ім. Т. Шевченка Марії Матіос відбулася в 2008 році.

    «Ця робота має декілька днів народження. Спочатку це була студентська вистава, згодом ми її трохи змінили і представили знову. Це геніальний твір. Поштовхом для мене була мрія поставити трагедію сучасного, зокрема УПА, радянський союз, поділ країн. На прикладі однієї людини ми поставили виставу, яка розкрила все. Це мистецьке чудо підкорило такі країни, як США, Канада, Польща, Німеччина, Італія тощо. Звичайно нічого не відбулося б без цих божевільних акторів, які починали ще з студентства»,- розповідає режисер Ростислав Держипільський.

    Протягом десятьох років у виставі змінювалося багато акторів, зокрема маленьку Дарусю зіграло чотири акторки. Зараз грає четверта маленька Даруся – Аліса.

    «228 вистав протягом 10 років – це непросто, я щаслива, що ця вистава досягає успіху і доганяє славнозвісну «Роксолану», – розповідає Галина Баранкевич.

    Під час прес-конференції переглянули відео з першим складом акторів, де дівчинку зіграла Ірина.

    «Я зіграла близько в 60 виставах за три роки. Це був цікавий досвід, коли тобі 10-11 років і ти не розумієш, що ти граєш. Вже зараз, будучи дорослою, коли переглядаю постановки, я розумію, що вистава заставляє задуматися і я теж плакала та сміялася тоді, коли й глядач»,- розповідає вона.

  • Роман Луцький розповідає, що в цій виставі багато що вперше відбулося та ділиться смішними моментами.

    «Були різні моменти веселі, раз стоїмо все так серйозно і тут муха, така жирна, голосна муха. А ще були собаки, які гавкали в найсерйозніший момент», – згадує актор.

    Нагадаємо, Вистава франківського драмтеатру “Солодка Даруся” зібрала два аншлаги в театрі на Подолі

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!