В Івано-Франківську дітей-пільговиків безкоштовно поведуть на ковзанку

  • У Франківську дітей-пільговиків безкоштовно поведуть на ковзанку

    Сьогодні, 10 грудня, в Іван-Франківську відбулась оперативна нарада у міського голови Руслана Мацінківа. На початку наради мер зазначив, що треба створити список дітей-пільговиків та відвести їх на ковзанку.

    «Всі хто мають дітей різних категорій, прошу вас сформувати графік на ковзанку. У нас є домовленість, що ці дітки підуть безкоштовно. Кому треба – з інструктором. Договоріться про час та складіть список. Можливо у «Карітас» зверніться та до “мальтійців”, обов’язково візьміть дітей з «Дивосвіту», – сказав Марцінків.

    Як вже писав «Галицький кореспондент», згідно з рішенням виконавчого комітету, підприємець, який поставив ковзанку, має забезпечити безкоштовне відвідування катка дітей-пільговиків. Мова йде про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які, перебувають у складних життєвих обставинах, дітей з інвалідністю, дітей учасників бойових та дітей, батьки яких загинули в зоні АТО/ООС та дітей, батьки яких померли після повернення з зони проведення антитерористичної операції.

    Також начальниця відділу організації дозвілля КП «Центр розвитку міста та рекреації» Вікторія Шахоріна наголосила, що безкоштовно на ковзанку будуть пускати не тільки дітей з інвалідністю, а й одного з їхніх батьків. Правда, тільки якщо дітям ще немає 12 років і вони не можуть виходити на лід без супроводу дорослих.

    Нагадаємо, 40 школярів Івано-Франківська отримають стипендію від міської ради.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!