У Франківську розпочалась щорічна проща на Андрея

  • Сьогодні, 13 грудня, в Івано-Франківську стартувала проща до Архієпархіального і Митрополичого собору Воскресіння Христового.

    Проща щороку відбувається в день апостола Андрія Первозванного та чергову річницю заснування Івано-Франківської Митрополії УГКЦ.
    Архієрейську Божественну Літургію очолює Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.
    Також під час прощі виставили мощі та ікони Блаженних для їх прилюдного почитання. Окрім того, можна отримати повний відпуск згідно зі звичайними умовами.

    Після цього, о 16:00 годині в приміщенні Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка відбудеться урочиста академія “З Богом у серці”, присвячена 30-літтю легалізації Української Греко – Католицької Церкви.

    Довідково:
    Цього року минає восьма річниця від дня, коли 13 грудня 2011 року Б. Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав підніс Івано-Франківську єпархію до гідності Архієпархії та Митрополії й ввів на престол її першого митрополита – владику Володимира Війтишина.

    Більше про те, як святкуватиме Франківськ Новорічні та Різдвяні свята читайте у статті – Україна колядує: як Франківськ готується до свят.

  •  

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!