З березня у Франківську розпочнуть видавати транспорті картки

  • В Івано-Франківську розповіли про запровадження електронного квитка.

    Сьогодні, 18 лютого, під час оперативної наради у міського голови Руслана Марцінківа заступник міського голови Микола Вітенко зазначив, що вони провели низку організаційних заходів. Протягом березня у селах, які ввійшли Івано-Франківську ОТГ, збиратимуть інформацію про пільговиків. У Франківську вже 2 березня розпочнуть інформувати людей та видавати електронні квитки.

    Директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк додав, що вони мають всього 205 валідаторів, 55 з них вже влаштовані у транспорті, згодом ці роботи мають завершити. Також у транспорті є 150 мобільних терміналів для безготівкової оплати. Під час першого етапу оформили заявку на 50 тисяч пільгових карток, зокрема учнівських. На друк передали вже ці картки, крім них зроблять 7,5 тисяч звичайних карток.

    «Вартість карточки затвердить виконавчий комітет. Ми будемо пропонувати, щоб вона коштувала наразі 30 гривень і щоб там було дві бонусні поїздки», – сказав Голутяк.

    Мер додав, що готівковий проїзд буде дорожчим. Точок до продавання карточок буде не багато – у декількох торгових місцях, а ще їх можна буде придбати в самому транспорті.

  • Директор департаменту освіти та науки Ігор Максимчук зазначив, що для дітей 1-4 класів картки діятимуть до 31 серпня, для дітей 5-9 класів – до 30 червня, для дітей 10-11 класів – до 30 червня.

    Нагадаємо,у Франківську показали оновлений вигляд транспортної картки (ФОТО)

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!