СНІД – стосується кожного

  • Сьогодні, 1 грудня, у фортечній галереї “Бастіон” з ініціативи Івано-Франківського державного центру естетичного виховання та за підтримки Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, обласного лікувально-фізкультурного центру “Здоров’я”, обласного комітету товариства Червоного Хреста стартував обласний конкурс плакатів серед студентів навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів під назвою “СНІД – стосується кожного”.

    Захід приурочено до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом з метою профілактики ВІЛ/СНІДу серед студентської та учнівської молоді та пропаганди здорового способу життя.

    Журі у складі: М. Матейка, директора Департаменту охорони здоров’я ОДА; В. Кімаковича, директора Департаменту освіти і науки ОДА; М. Кузбита, директора Івано-Франківського державного центру естетичного виховання; Л. Сабадаш, начальника відділу лікувально-профілактичної роботи з населенням; В. Старченка, голови обласного комітету товариства Червоного Хреста; С. Деделюк, заступника директора ІФДЦЕВ; Т. Мислицької, завідувача ОЛФЦ “Здоров’я”; Т. Зозуляк, лікаря-методиста ОЛФЦ “Здоров’я” з усіх робіт вибрали трьох переможців, які будуть відзначені грошовими преміями та грамотами від організаторів.

    Переможцями стали: Андрусишин Марія, студентка Івано-Франківського базового медичного коледжу; Васильків Зіновій, учень ВХПУ №3 м. Івано-Франківськ та Місюра Олег, учень ВПУ №7 м. Калуш.

    “Такий захід на сьогоднішній час є дуже актуальним, три кращі роботи ми поставимо в рамки і повісимо в Департаменті охорони здоров’я ОДА. Інші плакати плануємо розмістити в місцях масового скупчення молоді, це школи, коледжі, ліцеї, поліклініки, лікарні, щоб інформувати молодь про ті страшні загрози, які несе в собі це захворювання. Мені дуже сподобалися деякі роботи, і я вважаю, що їх варто було б вивісити на білбордах. СНІД – це дуже небезпечне захворювання, яке може зіпсувати життя молодій людині”, – розповів Мирон Матейко.

    Виставка-конкурс триватиме з 1 до 7 грудня 2015 року в приміщенні фортечної галереї “Бастіон” і кожен  охочий може переглянути ці роботи. Загалом на конкурс представили 49 тематичних плакатів.

  • Нагадаємо, що в Івано-Франківську презентували соціальний ролик “Жити відповідально – діяти солідарно”.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!