В Івано-Франківську відзначили річницю від дня народження В’ячеслава Чорновола

  • Сьогодні, 24 грудня, з нагоди 78-ї річниці від дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола відбулося віче біля його пам’ятника.

    DSC_0885

    Захід відбувається щорічно, в знак вшанування пам’яті Героя України, багатолітнього політв’язня, народного депутата України трьох скликань, голови Народного Руху України В’ячеслава Чорновола.

    ” На сході України його називали наш Славко, тут галичани називали його пан Славк”, – розповів соратник по організації “РУХ” В’ячеслава Чорновола.

    Також, цей захід відвідав міський голова Руслан Марцінків та заступник голови ОДА Ігор Пасічняк.

    DSC_0890

    Попри свою активну громадську та політичну діяльність, Чорновіл займався журналістикою, був редактором “Вісника Української Гельсінської спілки”.

    Мудрі слова В’ячеслава Чорновола актуальні й сьогодні.

    “Настав час великого вибору: або єдність і перемога і шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до світла і свободи. “

    “Немає в нас бандерівців та москалів, східних і західних. Всі ми народ України”.

    “Україна починається з тебе”.

    “Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши.”

    “Якби мене запитали, чи жалкую я за тим, як склалося моє життя, про відсиджені 15 років, я б відповів: анітрохи. І якби довелося починати все спочатку та вибирати, я б обрав життя, яке прожив.”

    “Колись один з найгiрших наших офiцерiв, якi нас там переслiдували вичекав хвилину, коли нiкого не було, i почав менi говорити: “Ви що думаєте, що ми це робимо з великого внутрiшнього бажання, отак Вас так переслiдуємо? Нi, просто ми зобов”язанi це робити, але ми розумiємо, що за Вами майбутнє i, Ви знаєте, як ви прийдете до влади, то ми будемо так само служити Вам, як от зараз служимо їм”.

    “Сьогоднi допустити двi державнi мови чи одна – державна, друга – офiцiйна – це зруйнувати державу, яка в такому загрозливому станi сьогоднi.”

    DSC_0878Нагадаємо, що 14 червня Франківськом пройшла урочиста хода на вшанування Євгена Коновальця.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!