МОЗ України розширило асортимент для аптек

  • Міністерство охорони здоров’я України внесло зміни до переліку товарів, які можуть реалізовувати аптечні заклади, розширивши асортимент продукції на сім позицій. 

    Наразі наказ №764 від 23 листопада зареєстровано у Міністерстві юстиції. Він набуде чинності з дня публікації. Повідомляє Інтерфакс-Україна.

    Як зазначено в повідомленні, аптеки зможуть реалізовувати ортопедичні товари, противарикозні компресійні вироби, прилади вимірювання функціональних навантажень людини (крокомір, лічильник калорій), масажери, інгалятори, медичні лампи, кварцеві лампи, сольові, гелеві та електричні грілки, товари для магнітотерапії, які не зареєстровані як медичні вироби, і супутні товари до них (батареї, зарядні пристрої); інструменти, пристосування для догляду за порожниною рота, шкірою, нігтями, волоссям; предмети та засоби для аромотерапії (ароматичні лампи, олії, палички, свічки); вироби з вати (ватні палички, диски, пластини), засоби жіночої гігієни, пластирі, паперові носові хустки, паперові та вологі серветки, туалетний папір, рушники паперові, панчішно-шкарпеткові трикотажні вироби, пакувальні матеріали, які не зареєстровані як медичні вироби; засоби, прилади та інші товари для боротьби зі шкідливими звичками; ємності з термоізоляційного матеріалу для підтримки температурного режиму при транспортуванні (термоконтейнери, термосумки, термобокси), холодоелементи, картки-індикатори, індикатори заморожування термотестерів; лабораторний посуд, ваги аптечні та комплекти важків.

    За словами директора АПАУ Володимира Руденка, в умовах високої конкуренції аптеки вимушені максимально знижувати ціни, що призводить до зниження рентабельності та збитковості. “Збільшення кількості товарів, дозволених для продажу, дасть аптечним закладам можливість збільшити товарообіг”, – зазначив В.Руденко.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!