Альтернативне лого Франківська

  • Зірковим серцем Європи бачить Івано-Франківськ дизайнер Владислав Залевський. Він – один з палких критиків нещодавно презентованого бренду Франківська, розробленого компанією “Aimbulance”. Критика Владислава не голослівна: дизайнер розробив альтернативний логотип міста та кілька варіантів його використання.

     

    Свою ідею Владислав Залевський представив на презентації 8 квітня. В основі логотипа від Влада Залевського – серце із зіркою в центрі. Основним кольором лого є фіолетовий у поєднанні з білим. “Форма франківського бренду розкриває дизайн символічного ключа та надає новий візуальний зміст міфу “зірка Корассіні”, що був презентований філософським клубом “28” у квітні 2013 року”, – пояснює дизайнер. Розробкою бренду за ідеєю Владислава Залевського займалась місцева агенція “Крапка”.

    Слоган запропонованого бренду “зіркове серце Європи” має стати наступним етапом еволюції попереднього рішення, яке звучало як “місто в серці Європи”. Брендбук Франківська, запропонований Залевським, містить франківський формат подачі рекламних вивісок від відомих брендів на фасадах будинків, франківський формат подачі прапора Євросоюзу, візитки, знак електронної пошти тощо. Під час презентації у глядачів з’явилися ідеї та побажання щодо корекції бренду, тому макети зараз допрацьовуються відповідно до побажань громади.

    “Ідея є унікальною в тому, що для візуального стилю Івано-Франківська можна застосувати автентичний почерк Івана Франка та популяризувати його твори як посеред міської архітектури, так і для розробки сувенірної продукції, що буде ідентифікуватись з Франківськом”, – розповів Владислав Залевський.

    Те, що для Івано-Франківська запропонували альтернативний логотип, – це великий “плюс” для мешканців міста, які отримали хоч якийсь вибір. Однак спосіб, в який було розроблено брендбук, та організація презентації дають малу ймовірність, що цей логотип отримає реальне життя. Попри той факт, що візуальний стиль від “Aimbulance”, зокрема логотип, отримав зливу критики, сам процес народження стилю вперше в історії міста згуртував  чималу кількість людей, яких об’єднала спільна ідея і які почали спілкуватися між собою на спільній платформі в Інтернеті. Частина цих людей сьогодні вже впроваджує запропонований стиль на практиці. Чи приживеться він – покаже час.

    У випадку з логотипом Владислава Залевського залишається хіба сподіватися на зворотній процес: що презентоване лого згуртує довкола себе захоплених франківчан. З моменту презентації бренду минув тиждень, але захопленого гуртування наразі не помітно. Цілком можливо, що цей логотип не стане останнім, а надихне інших дизайнерів сміливіше представляти свої ідеї громаді.

     

    Наталка ГОЛОМІДОВА

  • Читайте також:

    Місто в пошуках лого

    Стильна дискусія: Франківськ шукає лого

    Хрестик на Франківську: місту подарували логотип і візуальний стиль

    Бренд Франківська оживає

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!