Олімпіада показала, що прикарпатські студенти-юристи – найкращі

  • На базі Юридичного інституту Прикарпатського національного університету відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «правознавство».

    Юрінститут приймав найкращих студентів-юристів з усієї України 14-17 квітня. Олімпіада стала гарним поштовхом для активізації навчально-пізнавальної і науково-дослідної діяльності, творчої праці студентів, розвитку їх професійного потенціалу, кажуть викладачі Інституту.
    Метою олімпіади був відбір та підтримка обдарованої молоді, розвиток і реалізація здібностей студентів, а також стимулювання педагогічних та науково-педагогічних працівників, системного вдосконалення навчального процесу, формування кадрового потенціалу для дослідницької, виробничої, адміністративної і підприємницької діяльності, формування команд для участі в міжнародних олімпіадах.
    Учасниками олімпіади були студенти старших курсів – переможці І етапу олімпіади у 2013-2014 навчальному році у вищих навчальних закладах ІІІ-ІV рівня акредитації. Це представники Дніпропетровська, Донецька, Запоріжжя, Івано-Франківська, Києва, Кіровограда, Львова, Луганська, Луцька, Одеси, Сум, Тернополя, Харкова, Херсона, Чернівців, Чернігова та інших міст.
    Олімпіада відбувалася у два тури: студенти змагалися в командах та індивідуально. Завдання подавалися у вигляді тестів з окремих навчальних дисциплін, за якими здійснюється підготовка фахівців за напрямом «право», – цивільне, кримінальне, трудове, екологічне право та ін. Командний тур передбачав тести з 200 питань, індивідуальний тур – зі 100 питань.
    У командному турі олімпіади взяли участь 100 студентів із 38 вишів України. За його результатами, у другий – індивідуальний – тур вийшов 31 учасник олімпіади.
    За результатами загального заліку командного та індивідуального турів, 10 студентів стали переможцями олімпіади і, відповідно, отримали дипломи І, ІІ і ІІІ ступенів. Так, перше місце в командному турі здобув Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, а диплом І ступеня одноосібно отримав студент магістратури ПНУ ім. В. Стефаника Василь Гресько. Дипломи ІІ і ІІІ ступеня також отримали студенти 4-го курсу ПНУ ім. В. Стефаника Віталій Саветчук та Володимир Чабан відповідно.
    Аби здобути перемогу, студент мав вдало поєднати теоретичні знання різних галузей права із навичками їх практичного застосовування. Команда Юридичного інституту ПНУ ім. В. Стефаника впоралася із цим нелегким випробуванням гідно. Особливо приємно те, що такого високого результату команда Юридичного інституту досягає вже третій рік поспіль, наголошують в ПНУ. Саме за ці успіхи ПНУ отримав право проводити Всеукраїнську олімпіаду в стінах Юридичного інституту. Це свідчить про потужний навчально-науковий потенціал досить молодого, але перспективного ВНЗ.

    Юлія КЕРНЯКЕВИЧ-ТАНАСІЙЧУК,
    доцент Юридичного інституту ПНУ, адвокат

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!