Росія у відповідь на ситуацію на сході України почала військові навчання

  • Від сьогодні у прикордонних з Україною районах розпочалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових об’єднань Південного і Західного військових округів. Війська відпрацьовують питання здійснення маршів своїм ходом і розгортання для виконання завдань за призначенням.

    Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що через загострення ситуації на сході Україні розпочалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових об’єднань Південного і Західного військових округів, повідомляє “Дзеркало тижня“.

    “Від сьогодні у прикордонних з Україною районах розпочалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових об’єднань Південного і Західного військових округів. Війська відпрацьовують питання здійснення маршів своїм ходом і розгортання для виконання завдань за призначенням”, – заявив міністр оборони перед початком засідання колегії військового відомства.

    “Окрім того, авіація виконає польоти з відпрацювання дій поблизу державного кордону”, – додав він.

    За його словами, ситуація із застосуванням сили на південному сході України викликає занепокоєння.

    “Сили явно нерівні. Відмашку на застосування зброї проти мирних жителів своєї країни вже дано. Якщо сьогодні цю військову машину не зупинити, то це призведе до значної кількості загиблих і поранених. Не сприяє нормалізації ситуації навколо України і оголошені навчання військ НАТО на території Польщі і країн Балтії. Ми змушені реагувати на такий розвиток ситуації”, – заявив міністр оборони.

  • Між тим, мешканці прикордонного міста Новошахтинськ Ростовської області Росії зняли на відео пересування російської армії. Серед військової техніки помічені БТР-80, Камази з солдатами, УРАЛ з пальним, самохідна артилерійська установка “2С23”. Зазначимо, що Новошахтинськ знаходиться за 10 кілометрів від кордону з Україною.

    Нагадаємо, у четвер під час АТО підрозділами МВС та Міноборони розблоковано і знищено три блокпости незаконних збройних формувань в північно-східній частині Слов’янська. Під час бойового зіткнення до п’яти терористів було знищено. З боку учасників АТО один боєць отримав поранення.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!