Роботу ТСК з розслідування загибелі Музичка продовжать ще на місяць

  • Роботу Тимчасової слідчої Комісії Верховної Ради України з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка пропонується продовжити до 6 червня 2014 року.

    Відповідна пропозиція міститься в проекті Постанови ВР “Про попередній звіт ТСК Верховної Ради з розслідування обставин загибелі О. Музичка”. 

    Так, в документі зазначається, що ТСК не може надати Верховній Раді остаточний звіт про результати своєї діяльності, і доводить до відома депутатів поки що свій попередній звіт.

    Що ж стосується остаточного звіту про виконану роботу, то він буде підготовлений та поданий на розгляд парламенту після одержання всіх необхідних матеріалів.

    В документі також пояснюється, чому зараз Комісія не може надати остаточний звіт. 

    “На даний час триває проведення слідчих дій та експертиз в рамках кримінального провадження, відомості про яке були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 115 Кримінального кодексу України за фактом загибелі громадянина Музичка О.І.”, – наголошується в Постанові.

    “Окрім того, Генеральною прокуратурою України призначено додаткове службове розслідування з постановленням додаткових питань через надходження до Генеральної прокуратури України нових матеріалів”, – додають в ТСК.

    Таким чином, у зв’язку з вищезазначеним, проектом Постанови пропонуєтьсяпродовжити роботу Тимчасової слідчої комісії до 06 червня 2014 року.

    Нагадаємо, ТСК Верховної Ради з розслідування обставин загибелі О. Музичка була утворена 28 березня 2014 року.

    Комісією з метою виконання покладених на неї завдань було проведено 6 засідань. Під час засідань було заслухано представників правоохоронних органів та громадськості, надіслано низку звернень з метою одержання документів та інформації, необхідної для проведення розслідування обставин загибелі.

    Робота ТСК проходила за участі її членів та запрошених осіб, у відкритому режимі, за участю представників засобів масової інформації та громадських організацій.

    На діяльність ТСК загалом відводилося два місяці. Передбачалося, що Тимчасова слідча комісія підготує та подасть на розгляд Верховної Ради звіт про виконану роботу не пізніше 25 квітня 2014 року.

    Прес-служба народного депутата Юрія Дерев’янка 

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!