Франківці обговорили розвиток транспортної системи міста

  • 14 травня мешканці Івано-Франківська мали змогу обговорити можливі заходи та пріоритети формування транспортного розвитку міста.
    В рамках одноденного семінару обговорювалися заходи з ключових напрямків міського транспортного планування. Також були представлені найкращі практики сусідніх українських та європейських міст.
    Про бачення розвитку транспортного руху в місті розповів керівник Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Івано-Франківська Михайло Смушак: «Ми організували цей семінар, щоб люди знали, що ми плануємо робити і активно долучалися до нашої роботи. Розвитком нової транспортної схеми міста займаються наші німецькі колеги.
    У кожному європейському місті влада, перед тим як щось робити, питається дозволу громадськості і такий діалог громади і влади є ознакою європейського міста. Нам слід обговорити багато питань. Починаючи з громадського транспорту і закінчуючи паркінгами та пішохідним рухом. Ми хочемо, щоб у транспортній моделі міста була врахована думка громадськості”.
    Як каже Смушак, заплановано до кінця року представити транспортну модель Івано-Франківська. Мовляв вони будуть працювати над тим, щоб у місті був один комунальний перевізник та великогабаритний транспорт штибу тролейбусів та великомістких автобусів.
    Також планують створити багаторівневі паркінгові стоянки, паркувальні зони на в’їздах у місто та диференціювати тарифи за паркування.
    На семінарі значну увагу приділили розвитку велосипедного руху. Адже велосипед є корисним для здоров’я людини та не шкодить довкіллю. Більше того, культура велосипедного руху поширена в Європі і набуває чималої популярності у Києві та Львові.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!