Керманич «драконів»

  • «Ураган» одержав нового головного тренера. Ним став екс-гравець клубу, а також тренер другої команди «драконів», 38-річний Іван СКІЦКО. За два тижні новоспечений наставник франківців має визначитись з остаточним складом нової команди. 

    Визначено новий тренерський штаб «Урагану», який готуватиме основну команду до наступного сезону. Сергія Гупаленка на посту головного тренера «драконів» замінить екс-наставник «дубля» Іван Скіцко, якому невдовзі виповниться 39 років. Йому допомагатимуть у роботі другий тренер Ярослав Ватаманюк, начальник команди Сергій Кривенький та лікар-масажист Богдан Шкварок. Натомість до тренерського штабу дублюючої команди «Ураган-2» увійшли головний тренер Юрій Костишин, другий тренер Іван Данилишин і лікар-масажист Михайло Даньків. Наразі точно відомо, що у новому сезоні «дублери» виступатимуть в обласному чемпіонаті серед аматорських команд Прикарпаття.

    На фото: Іван Скіцко (ліворуч) разом зі своїми помічниками 

    «Вільні агенти»

    За підсумками сезону 2013-2014 рр., у якому «Ураган» виборов бронзові медалі Чемпіонату України, закінчилися терміни дії контрактів усіх без винятку гравців. Вони залишають клуб як «вільні агенти», відтак шукатимуть можливості працевлаштуватися в інших командах. Зокрема, найбільший інтерес на футзальному ринку виявляють до голкіпера Кирила Ципуна та польових гравців Петра Шотурми і Євгена Валенка. Усі троє, нагадаємо, захищають кольори збірної України. Не виключено також, що деякі гравці «основи» все ж таки подовжать співпрацю з «Ураганом», щоправда, на дещо скромніших умовах.  

     

    Майбутній склад  

    Перед новим тренерським штабом «Урагану» поставлене завдання до 18 червня остаточно визначитись зі складом гравців основної команди, а також скласти план підготовки на літнє міжсезоння – залежно від формату Чемпіонату України 2014-2015 рр. Не виключено, що честь івано-франківського клубу й надалі захищатимуть кілька футзалістів, які тиждень тому завоювали «бронзові» медалі Екстраліги. Серед них, за чутками, найбільші шанси продовжити співпрацю з «драконами» мають Роман Кіндратів, Андрій Сімка, Тарас Королишин, Орест Боргун та голкіпер Роман Колток. Решта команди буде сформована з молодих гравців команди-дубля, що минулого сезону виступала у Першій лізі України.

                                                                                                                                                             Тарас ЛЮТИЙ 


    Довідка 

  • Скіцко Іван Васильович

    Народився 24 червня 1975 року. 

    Виступав за футбольні команди «Енергетик», «Скала», «Хімік», «Техно-Центр», «Нафтовик».

    Футзальна кар’єра: 2002-2008 рр. – НФК «Ураган» (108  матчів, 12 голів).

    Тренерська кар’єра: 2012-2014 – головний тренер «Урагану-2». З червня 2014 року – головний тренер НФК «Ураган». 

    До теми…

    Екстраліга залишається 

    6 червня в Будинку футболу відбулися загальні збори представників Асоціації футзальних клубів України «Екстраліга», на яких було вирішено, що в наступному сезоні чемпіонат України у найсильнішому дивізіоні пройде під егідою АФУ, але збереже свою назву – Екстраліга. 

    «Сьогодні час консолідувати всі зусилля, щоб спробувати об’єднати два дивізіони, аби зробити повноцінний чемпіонат з великою кількістю клубів. З різних причин клуби Першої ліги не завжди були готові підвищуватися у класі, тому прийняті рішення були загальними, і я особисто переконаний, що вони підуть на користь українському футзалу», – заявив sport.ua президент Екстраліги Степан Мельничук. Варто додати, що на зборах були присутні президенти «Урагану», «Локомотива», «Енергії» і «Кардинала-Рівного», а також представник «Спортлідера+». Водночас ні від «Єнакієвця», ні від «ЛТК» нікого не було. 

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!