В Івано-Франківську збільшать тарифи за паркування

  • Про це йдеться у проекті рішення міськвиконкому про впровадження паркувальних зон і диференційованих тарифів на паркування. У разі погодження рішення набуває чинності з 2015 року.

    На практиці місто поділять на три паркувальні зони: центр, територія, прилегла до центру та окраїна.

    Тарифи за годинне перебування на парковці суттєво зростуть у першій зоні (легкові авто – 8 грн; вантажні та автобуси – 16 грн; місячний абонемент – 600 грн) і другій зоні (легкові машини – 4 грн; вантажні та автобуси – 8 грн; місячний абонемент – 300 грн).

    У третій зоні водії легкових автівок платитимуть 2 грн, вантажних і автобусів – 4 грн, а абонемент на місяць обійдеться в 200 грн.

    Паркувати транспортний засіб можна буде в межах тієі чи іншої зони будьде, де не заборонена стоянка. А не лише на визначених зараз місцях. Штраф за неоплату становитиме десятикратний розмір годинної вартості за парковку. Також передбачено встановлення паркоматів і введення системи контролерів.

    Як повідомили в Управлінні комунального господарства, транспорту і зв’язку, основна мета такої реформи – розвантаження транспортного потоку в центральній частині міста. Наразі проект винесуть на громадські слухання, а потім – на погодження міськвиконкому.

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!