Суд помістив під варту підозрюваного у тероризмі прикарпатця

  • До Івано-Франківського міського суду доставлено мешканця одного з райцентрів Прикарпаття, 1973 року народження. Досудові органи слідства обвинувачують його у тероризмі та незаконному зберіганні зброї.

    У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець одного з міст Івано-Франківської області у квітні-липні 2014 року брав участь у подіях у м.Слов’янську Донецької області – у складі незаконних військових формувань терористичної організації так званої Донецької народної республіки.

    Крім того, у серпні 2014 року у ході санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного було виявлено та вилучено сім предметів, які ззовні схожі на боєприпаси, та один предмет, схожий на вибухову речовину з вмістом тротилу.

    1 вересня 2014 затриманому прикарпатцю вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України. 

    На судовому засіданні встановлено, що затриманий підозрюється у вчиненні особливо тяжкого та тяжкого злочинів, за які законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на значний термін. Перебуваючи на волі, він може переховуватися від органів досудового розслідування, усвідомлюючи неминучість покарання за вчинення злочину.

    Тож Івано-Франківський міський суд постановив вжити до підозрюваного запобіжний захід – тримання під вартою.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!