На Прикарпатті лікар-хабарник зажадав 100 євро за ухилення від мобілізації

  • Медик з метою наживи виставив місцевому мешканцю неправдивий діагноз, за яким чоловіка визнали б непридатним до військової служби. Таку «послугу» лікар оцінив у 100 євро.

    Як з’ясували міліціонери, лікар під час обстеження пацієнта повідомив йому, що може вплинути на рішення військово-лікарської комісії щодо оцінки стану його здоров’я. Відтак це дало б можливість чоловікові уникнути мобілізації. Скориставшись нагодою, лікар-невропатолог поліклінічного відділення зробив «ділову пропозицію» мешканцеві райцентру: він зазначає в медичній карті пацієнта інформацію про серйозну хворобу хребта, а за це під час наступного прийому отримує від «хворого» грошову винагороду.

    Спланована лікарем оборудка вже наближалася до завершення, коли її ініціатора викрили правоохоронці. Працівники сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю Коломийського міськвідділу міліції затримали 52-річного медика, щойно він отримав незаконну винагороду – банкноту номіналом 100 євро.

    За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (“Зловживання впливом”). Фігуранту оголошено підозру про вчинення злочину, який полягає в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

    31.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!