Зі старту – в лідери

  • Минулих вихідних пройшов другий тур чемпіонату Івано-Франківської області з футболу серед команд Першої ліги.

    Івано-Франківський «Тепловик-ДЮСШ №3» в принциповому дербі з мінімальним рахунком переміг «Ніку-Івано-Франківськ». Гра вийшла щільна, жорстка, було багато боротьби. Долю матчу вирішив єдиний гол, забитий Юрієм Іванишиним з пенальті на початку першого тайму. Надалі впродовж всієї зустрічі краще виглядали гості, які зуміли створити кілька гольових моментів біля воріт Генсьора, але не реалізували їх. У результаті «Тепловик» святкує першу перемогу в сезоні, а «Ніка», відповідно, зазнає першої поразки.

    В інших іграх туру «Оскар» здобув другу перемогу поспіль, впевнено перегравши «Калуш» завдяки голам Данищука та Цимбалістого – 3:0. Без втрат розпочали сезон команди з Коломиї та Болехова. Перша з них в Івано-Франківську здолала «Придністров’я» (2:1), яке, до слова, змушене грати домашні матчі на запасних полях стадіону «Рух», а друга була сильнішою від «Гуцульщини» (1:0). Чинний чемпіон області «Карпати» з Брошнів-Осади вдома не без проблем переграли «Покуття-Євромодуль». Пропустивши гол першими, господарі змогли відігратися тільки в середині другого тайму, коли Боришкевич відзначився з пенальті. За дві хвилини Локатир забив наступний м’яч, встановивши остаточний рахунок гри – 2:1.

    Вслід за командами Першої ліги стартувала цьогорічна першість Івано-Франківської області з футболу серед команд Другої ліги. В другому обласному дивізіоні, як і в першому, боротися за медалі буде п’ятнадцять команд, розбитих на два регіони – «Північ» та «Південь». 26 квітня новий футбольний сезон першості Франківщини урочисто був відкритий у Биткові, Ямниці, Бурштині, Братківцях, Заболотові, Верховині та Вільхівцях. Якщо команди “північного” регіону порадували своїх уболівальників безкомпромісною боротьбою, розділивши порівну перемоги між господарями і гостями, то в “південному” в жодному з трьох поєдинків туру переможець так і не був виявлений.

    Тарас ЛЮТИЙ

    Табло
    Футбол. Чемпіонат області. Перша ліга. 2 тур
    “Придністров’я” – “Карпати” К – 1:2 (Федорович 25, Уграк 65). Матч відбувся в Івано-Франківську (запасне поле стадіону “Рух). Стадіон у Тлумачі дискваліфіковано. “Тепловик-ДЮСШ-3” – “Ніка ” – 1:0 (Ю. Іванишин, 11-п); “Карпати” Б-О – “Покуття-Євромодуль” – 2:1 (Боришкевич, 65-п., О. Локатир, 67 – Романюк, 4); ФК “Калуш” – “Оскар” – 0:3 (Данищук, 35, Цимбалістий, 65, 90+1); “Гуцульщина” – “Карпати” Б – 0:1 (Іванків, 60); “Пробій” – “Дністер” – 0:0; “Нафтовик” – ФК “Турка” – 1:1 (Сосєнков, 83 – Д. Максим’юк, 9). “Галичина” – вільна від гри.

    Першість області. Друга ліга. 1 тур
    Група “Північ”. ФК “Битків” – “Медик-Краснопіль” – 1:6; “Вихор” – “Дністер-Рітас” – 6:3; “Енергія” – “Лімниця” – 1:0; “Колос” – “Бескид” – 0:1.
    Група “Південь”. “Нептун” – ФК “Обертин” – 0:0; “Черемош” – ФК “П’ядики” – 2:2; “Чайка” – ФК “Гвіздець”-  1:1; “Прут” – вільний від гри.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!