Стали відомі найбільш проблемні ділянки для велоруху в Івано-Франківську

  • Найбільше велосипедистів їздять тротуарами на вулиці Галицькій: на перехресті цієї вулиці з Набережною тротуарами їдуть 74,5% велосипедистів, а на перетині з вул.Василіянок і Північним Бульваром тротуар обирають 42%.

     

    Такі дані за результатами дослідження велосипедного руху на 20 ключових перехрестях Івано-Франківська.

     

    Це свідчить про те, що ці ділянки є проблемними для велосипедного руху, і багато велосипедистів бояться проїжджати їх разом із автомобільним потоком, віддаючи перевагу тротуарам.

     

    Загальний відсоток велосипедистів, які регулярно їздять тротуарами в Івано-Франківську, склав 32,8% у робочий день і 36,8% у вихідні. Значною є різниця за цим показником між чоловіками і жінками. Серед жінок віддають перевагу тротуару 54,7% у робочі дні (58% у вихідні), а серед чоловіків – 33,1 у робочі дні (37,2% у вихідні). 

     

    Найбільш завантаженим велосипедистами перехрестям стало схрещення вулиці Вовчинецької, Тарнавського і Привокзальної. Другою завантажено точкою виявилась транспортна розвязка на вулицях Галицькій і Набережній (міст на Пасічну). На третьому місці перехрестя вул.Івасюка, Миколайчука та Івана Павла ІІ. 

     

    Читайте також:

    Понад 90% велосипедистів Франківська – чоловіки середнього віку на дешевих двоколісних

    Велорух в Івано-Франківську: цікавинки дослідження (ФОТО, ВІДЕО)

     

    28.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!