Ольга Богомолець пояснила, чому не допомагатиме пораненим бійцям із Івано-Франківщини

  • 28 травня заслужений лікар України, доктор медичних наук Ольга Богомолець відвідала Прикарпаття.

     

    Ольга Богомолець, перебуваючи в Івано-Франківську, взяла участь у засіданні координаційного комітету з допомоги пораненим учасникам АТО. На цьому засіданні повідомили про рішення обласної влади оздоровити 60 поранених прикарпатських бійців у санаторії “Черче” та про домовленість між Херсонською та Івано-Франківською облдержадміністраціями про відпочинок дітей із Прикарпаття на Херсонщині.

     

    До словва, восени минулого року Ольга Богомолець уже відвідувала Івано-Франківськ. Тоді вона зустрілася з головою ОДА Олегом Гончаруком і з ним провела нараду з проблемних питань сімей військовослужбовців, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції. “Кожен із наших героїв дивиться на нас із неба”,  – зазначила тоді Богомолець, анонсуючи відкриття інтернет-порталу “Люди помагають людям”.

     

    Сьогодні до Ольги Богомолець звернулися франківські волонтери з проханням про співпрацю і допомогу в лікуванні чи фінансовій підтримці поранених бійців АТО з Прикарпаття, проте лікар відмовила.

     

    “Наша організація не є благодійним фондом. Це лише платформа для спілкування тих, хто потребує допомоги з тими, хто може її надати. Співпрацюємо лише з тими родинами, які втратили годувальника чи родича на Майдані або під час АТО. Анкети поранених ми не приймаємо, бо це неетично або може зашкодити їхнім сім’ям”, – пояснила Богомолець.

     

    За її словами, “Люди допомагають людям” – це проект прямої адресної допомоги родинам загиблих під час Революції гідності та військових дій на сході країни. Платформа працює так: потерпілі збирають необхідні документи,  відкривають пільговий банківський рахунок і реєструють свої заявки на сайті. Добродії, зазвичай із-за кордону, ознайомлюються на сайті з соціальним паспортом родини та, в залежності від змоги і бажання, переказують певну суму коштів на конкретний рахунок.

     

    “Якщо діти втратили батька у війні, то це може зупинити ворогів. Якщо ж батько поранений, а інформація про нього у вільному доступі, це може зашкодити як йому, так і його дітям”, – резюмувала Богомолець.

    28.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!