Літопис Галицький

  • «Голова ІФОДА Олег Гончарук розпорядженням від 25 червня звільнив майже 50 позаштатних радників.

    “Робота позаштатних радників завершена. Функції вичерпані. З сьогоднішнього дня увільнені всі… Позаштатних радників у мене було в районі 50. Коли я перелік прочитав, чуть зі стільця не впав. Коли я прийшов, були складні часи. Були люди для корочки, а були які справді допомогли… Якщо зараз будуть з’являтися, буде їх в 10 разів менше. В найближчий час я не передбачаю радників на позаштатній основі”, – додав Гончарук.

    Як повідомляв “КУРС”, днями екс-радник голови ОДА Ярослав Ободянський виїхав до Росії і був оголошений у розшук».

    (http://kurs.if.ua, 25 червня 2015 року)

    У рік 7 523 [2015]. Мало не [впав] того року князь галицький Олежко на прозвисько Круасан та так і стояв на одній нозі [припорошеній], на межі заступу на доріжці коломойській балансуючи, та безпорадно руками розмахував, коли престол під ним несподівано захитався, аки кеглі [перед страйком]. І не міг втямити Олежко причини свого [мало не падіння] та став радників до себе скликати [позаштатних] та далеких, щоб пораду розумну почути від них, бо ж не гоже з прокурорами та іншими [розумниками недалекими] князеві радитися про ситуацію сю позаштатну. 

    І сходилися до [білих хоромів], аби князеві своєму Олежкові зарадити, всякі різні волхви знамениті, ворожбити гуцульські, шамани бурятські, цілителі помічні та просто [люди для корочки], і було їх таке незчисленне множество, аки піску на будові, зірок на пляшках [у ящику] коньяку закарпатського і в чотири рази більше, ніж районів у області. І від тлуму того великого Олежикові у голові [його] державно-адміністративній паморочилося і вихор вельми великий здіймався та ще більше престол [його] розхитував, і ради не було на те ніякої, бо похилився він сумно, аки калина червона, та падав поволі, аки вежа стара [і пізанська].

    І помислив тоді князь галицький Олежко [на прозвисько Безпорадний], що добре зарадити йому може один тільки Славчик вельми освічений та науковий, який, аки діоген, сидів у бочках, [десятках] та інших барах города галицького та все про гравітацію, люстрацію та [закони Ньютона] проповідував, на життя нарікав, форинти мадярські у рублі кацапські перетворював і [лижі гострив] до Орди газової.

  • Кинулись тоді за Славчиком, що добре знав, як [хитаючись не впасти] і додому дійти, усі луччі люди города галицького та, всю землю і всі кабаки довколишні обійшовши, знайшли його [хай не кажу де] за запахом, коли він функції свої вичерпував. Почувши ж про осе [лихо], яке зі Славчиком трапилося, наказав князь галицький Олежко [з переляку] усіх радників своїх на фіг розігнати, усім геть розійтися і надалі [про всяк випадок] більше трьох не збиратися.

    Коли ж розбіглися [усі навколо], то похилився Олежко тяжко і сів на престолі, аж гуркіт у порожньому домі білому прокотився, ніби впало щось [угорі] нарешті.

     

    НОРВАКС

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!