У Тлумачі відбудують костел, який зруйнувала радянська влада (ФОТО)

  • 22 липня в Тлумачі Івано-Франківської області освятили споруду для перебудови у римо-католицький храм за зразком костелу Святої Анни, збудований у ХІХ ст. і зруйнований радянською владою у 1969 р.

     

    Меценатом був Богдан Станіславський, який викупив будівлю для відбудови. Бізнесмен повідомив, що місцева римо-католицька громада вже може там у приміщенні проводити богослужіння. Планується «передню частину споруди реставрувати до того вигляду, який мав костел Святої Анни, у другій частині можуть жити сестри або займатися діти…» – повідомляє місцева газета «Злагода».

     

    Це місце, як багато інших старовинних, оповите легендами. Кажуть, тут нічого не може процвітати, що не одобрене Богом (благословенне). У закладах, які розміщувалися в споруді костелу після втрати ним першочергового призначення (магазинах, нічному  клубі, а тепер – кінотеатрі), відбувалися дивні речі.  Жителі зізнаються, що довго чекали на відбудову святині, щоб позбавити місто негативної енергетики.

     

    Архієпископ римо-католицької церкви в Україні Мечислав Мокшицький та парох римо-католицької церкви в місті Артур Зауха здійснили чин посвячення будівлі святою водою.

     

     

    На богослужінні було вісім священиків, сестри-монахині згромадження Св. Вікентія, мешканці Тлумача та селища Обертин. Були присутні також представник УАПЦ о. Василь Стадник і  УГКЦ о. Микола, які висловили підтримку парафіян та надію на завершення розпочатої справи.

     

    Ярина Семчишин

     

    23/07/2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!