В Івано-Франківську провели круглий стіл на тему «ЗМІ: життя між власником і читачем»

  • Сьогодні, 17 березня, в Івано-Франківську відбувся круглий стіл на тему «ЗМІ: життя між власником і читачем».

    Івано-Франківська команда “Київського діалогу” спільно з ГО “Поступовий гурт франківців”, представинками громадськості, журналістами обговорювали стосунки власників з колективами ЗМІ, проблеми цензури, самоцензури, етичних стандартів та професійної якості медійного продукту, складнощі та перспективи процесу реорганізації державних та комунальних ЗМІ.

    Ігор Ткач інформаційний аналітик, кординатор проекту “Київський діалог в Івано-Франківській області наголошує:

    “Один з аспектів, які ми розглядаємо питання реформи, роздержавлення ЗМІ. Читач має можливість бачити, як тексти повторюються з одного видання в інше, є розміщення матеріалів за гроші. Це трохи інше, ніж журналістика, коли замовні матеріали розміщуються без будь-якого творчого осмислення журналіста, як відповідального соціального працівника. Ми сьогодні говоримо про це, бо формулу треба шукати, є ризики як це буде відбуватися. Ми хочемо поговорити, як це робити в цивілізований спосіб.”

     Юрій Луканов, голова Незалежної медіа-профспілки України, зазначив:

     “Під час роздержавлення державних ЗМІ виникає дуже багато питань і проблем. Тут немає єдиного рецепту на всі випадки життя, я би порадив трудовим колективам створити в себе медіа- профспілки. Вона є дуже хорошим інструментом, що дає багато вигод журналістам в боротьбі за свої права”.

  • Нагадаємо, в Івано-Франківську молодих журналістів вчили, як працювати в умовах військових дій.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!