Сергій Притула: Аніж нічого не робити, то хай депутати краще міста перейменують

  • Відомий український телеведучий і гуморист Сергій Притула на своїй Facebook-сторінці висловився з приводу декомунізації: «Щодо перейменування міст та сіл в контексті декомунізації!

    Ось Ви усі, хто кричить: «а депутатам шо, більше нема чим зайнятись, окрім перейменування міст? Луччє би работали!». То питання до Вас: «А вам усім немає чим більше перейматись, ніж тим, що місто перейменували?». Всі на своїх посадах мають стільки вільного часу, що можуть присвятити його не роботі, сім’ї, ОСББ, благодійності тощо?

    Ну конкретно, кому і чим стало гірше від того, що Іллічівськ став Чорноморськом? Зарплата зменшилась? Пенсії перестали виплачувати? Я так підтрунюю, бо, традиційно, противниками перейменувань є саме ті, хто кричить, що «прі прєдедущєй власті пєнсії билі харошиє і нікто нє стрєлял». Так от, шановні, перейменовувати почали якраз після того, як побачили, що стрєляют імєнно в разних Торезах, а не в Чистякових, Снєжних, а не Василівках і у Донецьках, а не Юзівках!

    Ви кричите про «історічєскоє наслєдіє», ну то давайте будемо послідовні: всі міста чи селища перейменовуються згідно з історичними реаліями. Але не тих, які нав’язувались окупаційними владами на українських теренах: польською, угорською, румунською, радянською… а тих, які були, є і прийнятні саме українською історією, історією, яку писав український народ!”

    Як акцентує Притула, ніхто не перейменовує Ужгород в Унгвар! Львів у Лємберг чи Київ у Кієв! А це теж історія. Багато хто по нинішній день Хмельницький називає не інакше, як Проскурів, а Івано-Франківськ – Станіслав, але про перейменування ніхто не говорить, бо ж рідне, українське, і не в честь аби-кого!

    Але чомусь є дивний супротив, коли вулицю Йони Якіра намагаються перейменувати у Івана Огієнка і у декого виникають запитання: «зачєм?». “Курва, почитайте трішки щось більше окрім підручників з історії радянської доби і не ставте більше дурних питань!”, – обурився він.

  • “Я собі так міркую: ті, хто був за перейменування – тішаться, кому було пофіг – їм пофіг, а ті, хто був проти, будуть, як колись у Тернополі, розказувати на пошті, що лист вони відправляють «именно с улицы Ленина», але пенсію будуть не проти отримувати на вулиці Руській.

    Тому… так, нашим депутатам є чим займатись. І я б особисто, дай мені 10 чесних полковників і два танки, серйозно поміняв би ККД їх роботи. Але… аніж нічого не робити, то хай краще міста перейменують. Так, щоб наші діти не питали: «Тату, а чого наше місто назване на честь якогось дяді, який убивав українців, якщо бабця розказувала, що жила у місті, що було назване на честь тої гарної річки…», – підсумовує український телеведучий.

    Нагадаємо, На Прикарпатті не вирубають “Леніна”.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!