У Карітасі франківській молоді розповіли, як не захворіти на ВІЛ/СНІД

  • Кожну третю неділю травня у всьому світі вшановують пам’ять людей, які померли від СНІДу. Головна мета таких заходів – привернути увагу громадськості до проблеми ВІЛ/СНІДу, змінити ставлення суспільства до людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, висловити підтримку цим людям та вшанувати пам’ять померлих від цієї недуги.

    В Івано-Франківську Карітас провів два заходи присвячені Дню вшанування пам’яті  людей, які померли від СНІДУ.

    Минулого четверга разом для студентів  Івано-Франківського фінансово-комерційного кооперативного коледжу ім.  С. Граната та у вівторок 17 травня для учнів Крихівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів працівники проекту «Центр догляду та підтримки для ВІЛ-інфікованих дітей» провели профілактичні тренінги «ВІЛ/СНІД: це стосується кожного».

    Разом із молоддю тренери розмірковували над поняттями «ВІЛ-інфекція» та «СНІД», обговорювали шляхи поширення  цих недуг, способи  та засоби профілактики. Учасників  тренінгу вразила катастрофічна статистика: від СНІДу в світі померло людей вже більше, ніж було вбито у Другій світовій війні в цілому. І тільки правда та поінформованість про ВІЛ і СНІД може вберегти від лиха. Адже в зоні ризику перебуває кожний.

    На занятті студенти розглядали різноманітні життєві ситуації, які можуть трапитись з ними у повсякденному житті та загрожували небезпекою для їхнього здоров’я. Завдяки цьому учасники набули знань та умінь, які вчать їх відмовлятися від пропозицій, пов`язаних із ризиком інфікування ВІЛ. У ході профілактичного заняття студенти засвоїли три стадії ВІЛ-інфекції та їх ознаки, зрозуміли відмінність між СНІД та ВІЛ та з’ясували, наскільки здоров`я залежить від способу життя.

    Під час занять  з молоддю також провели акцію «Ми проти СНІДу! Ми за життя!», де вони змогли ще глибше торкнутися і більше порозмірковувати над проблемою ВІЛ-інфекції і СНІД.   Конкурс малюнка на дану тематику, розв’язування кросворду, проведення вікторини  – все це сприяло сприйняттю проблеми за принципом «рівний рівному» та налаштовувало учасників заходів на розуміння своєї активної позиції у профілактиці поширення ВІЛ-інфекції.

    акція до СНІДу 2016 337

    Нагадаємо, аби заразитися вірусом імунітету людини (ВІЛ), треба добряче «постаратися». ВІЛ-позитивна жінка може народити здорову дитину. І взагалі, від СНІДу не помирають. Усі ці та багато інших фактів про важку недугу й досі невідомі, мабуть, більшості населення.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!