Українські зірки допомагають косівському Музею народної творчості Михайла Струтинського

  • Для цього вони взяли участь у зйомці для благодійного календаря “Щирі. Спадщина”. Зібрані кошти передадуть на підтримку Музею народної творчості Михайла Струтинського у місті Косів і Новоайдарського краєзнавчого музею.

    На майданчику зібрали автентичні строї кінця XIX – початку XX століття і більше 30 кілограмів унікальних прикрас. Кожна з 12-ти фотографій календаря – точне відтворення костюму певної епохи, регіону України та характерної для нього колористики. Консультував проект Український Інститут іторії моди.

    Робота над проектом тривала більше двох місяців, протягом яких команда шукала автентичні костюми і створювала образи для зйомки кожного героя. Завдяки допомозі Українського інституту історії моди і приватних колекціонерів вдалося зібрати 18 автентичних костюмів із 10 регіонів України, повідомляє ВВС.

    Героями календаря стали співачки Тіна Кароль і Анна Завальська, актриса Ада Роговцева з дочкою та онукою, телеведучі Маша Єфросиніна, Ольга Фреймут, Регіна Тодоренко, Соломія Вітвіцька, Марічка Падалко, призерка Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро гімнастка Ганна Різатдінова, музикант Дмитро Шуров із родиною, подружжя Нати Жижченко (ONUKA) і Євгенія Філатова (The Maneken), дизайнерки Олена Рева і Наталя Каменська.

    Проект “Щирі” втілюють в життя вже вдруге. Календар уже замовили в 17 областях України і в шістьох країнах світу.

    _92948025_efrosinina

    Телеведуча Маша Єфросиніна вдягнена у костюм Івано-Франківської області (с. Серафинці) першої половини ХХ століття.

    _92948526_karol

    Співачка Тіна Кароль в українському весільному костюмі початку XX століття. Це святкове вбрання нареченої з Івано-Франківської області. Вінок із гусячого пір’я, оздоблений паєтками і обгортками від цукерок, робили тільки в селі Великий Ключів.

    _92948027_onuka

    Ната Жижченко (ONUKA) і Євгеній Філатов (The Maneken) приміряли весільне вбрання гуцулів кінця ХІХ – початку ХХ століття

    _92948301_freimut

    Телеведуча Ольга Фреймут у лемківському костюмі XІX століття

    _92948303_rogovceva

    Актриса Ада Роговцева з донькою Катериною Степанковою і онукою Дашею позували у костюмах Чернігівського регіону кінця XIX-початку XX століття. Візитівкою чернігівського костюму цього періоду були намітки ― рушникоподібні головні убори. Жінки вміли зав’язувати їх різними способами.

    _92948305_padalko

    Телеведуча Марічка Падалко у дівочому святковому вбранні (сорочка, подолок, лайблик, пацьорки, баршун, парта). Костюм початку ХХ століття, Хустський район, Закарпатська область

    _92948307_zavalskaya

    Співачка Анна Завальська у “баранівській” бавовняній хустці кінця ХІХ століття. Такі хустки виробляли на мануфактурі Асафи Баранова, починаючи з середини ХІХ століття і аж до 20-х років ХХ століття. Вони побутували в деяких районах Полісся. Продавались такі хустки на ярмарках у великих сувоях, від яких хустку відрізали. Жінка сама підрубувала хустку з обох боків відрізу та оздоблювала її китицями, розповідають в Українському інституті історії моди.

    _92948021_razadtin

    Гімнастка Ганна Різатдінова представляє вбрання Київщини початку ХХ століття

    _92948524_reva_kamenskaya

    Дизайнерки Олена Рева і Наталя Каменська.

    _92948522_shurovy

    Родина музиканта Дмитра Шурова.

    _92948309_todorenko

    Телеведуча Регіна Тодоренко.

    _92948029_vitvitskaya-2

    Телеведуча Соломія Вітвіцька.

    Нагадаємо, ТОП-20 найцікавіших місць Косівщини.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!