Екс-інженер ЄРЦ Василь Скиданчук вважає себе невинним

  • 2 грудня 2016 року у франківському суді завершили розгляд справи екс-інженера Василя Скиданчука. Суд постановив Василя Скиданчука визнати винним у вчиненні адмінправопорушення пов’язаного з корупцією. Провадження закрити у зв’язку з тим, що минули строки накладання адмінстягнення.

    Проте підсудний не погоджується з рішенням суду і подав апеляційну скаргу.

    Нагадаємо, депутати міської ради від ВО “Свобода” Віктор Синишин і Василь Скиданчук, працюючи в «ЄРЦ», зареєстрували фірми «Станіслав-ІВ» та «Галичина-ІВ», і отримували підряди від цього ж комунального підприємства.

    Сьогодні, 4 січня, апеляційний суд Івано-Франківської області розглянув апеляційну скаргу Василя   Скиданчука. Його звинувачували у корупційному правопорушенні – укладанні підрядних договорів з самим собою (ТзОВ “Галичина).

    Наразі Василь Скиданчук працює головним інженером “ІФТКЕ”, а на момент вчинення порушення, яке розглядав міський суд, був працівником ЄРЦ. Суд першої інстанції визнав його винним, але у зв’язку з численними відкладеннями судових засідань строк давності закінчився – і Скиданчук, разом з Віктором Синишиним, уникнув покарання.

    У своїх скаргах Скиданчук вказує, що рішення Івано-Франківського міського суду було незаконним, а правопорушення насправді не було.  Він також попросив врахувати судову практику в інших обласних судах, яка свідчить на його користь.

    “Ви себе вважаєте невинним?”, – запитав суддя.

    “Так, ваша честь” , – лаконічно сказав Василь Скиданчук.

    Захисник підсудного Михайло Жиляк, виступивши, зіслався на відсутність чіткого законодавчого регулювання даного питання. Він додав, що Скиданчук не є суб’єктом правопорушення, а також сказав, що конфлікту інтересів не було.

    Прокурор, у свою чергу, назвав рішення суду першої інстанції законним та обгрунтованим. Він додав, що всі виправдання Скиданчука вже були оцінені в суді.

    Суд, заслухавши думки усіх сторін, переніс розгляд справи на 13 січня 13:30.
    15870920_619859011551059_959336653_n

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!