У Делятині діти привітали військових  різдвяною колядою 

  •  Нещодавно у військову частину А 1807, яка знаходиться в смт. Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області, завітав вертеп учнів 5 класу Делятинської ЗОШ№3 під керівництвом класного керівника – Срайчук Надії Михайлівни.

    Учні відвідали церкву архистратига Михаїла, що знаходиться на території військового містечка, настоятелем якої є отець Михайло, військові казарми, показавши дійство народження Ісуса Христа для учасників АТО 53-ї, 54-ї та 10-ї бригад, які зараз перебувають на своєму постійному місці дислокації у даному населеному пункті.

       Оборонці нашої Вітчизни та їх батьки були зворушені щирою колядою, що лунала з уст дітей. Наймолодшому з колядників – шість років.

    Військові радо приймали маленьких колядників, радо обдаровували учасників вертепу гостинцями. Діти цікавилися життям військових, господарі ж відповідали на їхні запитання.

    Традиційні, добре відомі колядки “Небо і земля”, “Нова радість стала”, ‘Сумний святий вечір” стали об’єднуючим фактором оборонців й тих, чиє мирне життя вони оберігають.

       Перемога за нами, добро завжди перемагає зло, бо закони Божі вічні й доти, допоки ми пам’ятатимемо про це й зберігатимемо українські традиції, доки звучатиме материнська мова й українська пісня, тіло прикрашатиме вишиванка, а душу – жертовність в ім’я України – ми нездоланні.

    Христос раждається! Слава Україні!

    Володимир Бакала,

    старший науковий

    співробітник обласного

    історико-меморіального

    музею Олекси Довбуша.

    Нагадаємо, На Богородчанщині відбувся творчий поєдинок серед найкращих вертепів Прикарпаття. 

    DSC07561 DSC07556

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!