У Франківську відбувся студентський з’їзд

  • Сьогодні, 10 лютого,  у Франківську,  в університеті Короля Данила Галицького відбувся  Всеукраїнський з’їзд представників осередків Української асоціації студентів.

    Вперше цей з’їзд відбувається в Івано-Франківську. В Українській асоціації студентства  на Прикарпатті залучено тільки три університети: університет права ім. Короля Д.Галицького, Прикарпатський національний університет імені В.Стефаника та Медичний національний університет. Крім того, планується залучення інших навчальних закладів.

    Фесенко Лідія (президент Української асоціації студентів) зазначила, що Асоціація є найбільшим студентським об’єднанням на сьогоднішній день в Україні, а також єдиним членом європейського студентського об’єднання.

    Президент асоціації розповіла, що осередки організації знаходяться більше, ніж в чотирнадцяти областях України.

    “Сьогодні ми обговорили стратегію  наших подальших дій: що плануємо на рік, які цілі ставимо, на що будемо впливати, з ким будемо співпрацювати, які проекти будемо організовувати”, – розповіла очільниця Асоціації.

    Лідія Фесенко повідомила, що організація активно співпрацює з Міністерством освіти і науки. Останнє, що обговорювали з колегами – це питання з виплати  стипендій.

    “Можливо, не всі студенти готові сприймати реформу в тому варіанті, якому її пропонують, але ми “витиснули” максимум. Було складно, тому що міністерство поступилося всіма своїми рішеннями”, – пояснила Лідія Фесенко.

  • Серед позитивних моментів реформи президент асоціації відзначає поділ на соціальний та академічний рейтинги. Такий захід мав би мінімізувати кількість фальшивих довідок. Негативний момент реформи члени асоціації вбачають у тому, що міністерство фінансів поступово хоче зменшувати відсоток студентів, які претендують на стипендію, але тут є й позитив – є можливість запровадити автономію, тобто зробити університети відповідальними за свою діяльність.

    Нагадаємо, Франківські студенти зможуть навчатися у Чехії.

    Вікторія ЗВАРУН

    IMG_3521 IMG_3516 IMG_3512 IMG_3507

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!