2016 рік оголошено Роком Божого Милосердя, – Володимир Війтишин

  • Сьогодні, 8 квітня, відбулась прес-конференція Української греко-католицької церкви Івано-Франківської єпархії, з приводу проведення Хресної ходи вулицями міста.

    «Ми щороку проводимо Хресні дороги, коли багато молоді та старших людей беруть участь у цьому», – розповів Архієпископ і Митрополит Івано-Франківська Кир Володимир Війтишин.

    Єпископ помічник Преосвященний Владика Йосафат зазначив, що нещодавно четверо отців нашої Архієпархії відвідали Папу Франциска у Римі та отримали від нього особливе право – відпускати гріхи, які зарезервовані  Апостольській столиці.

    Зокрема, Папа Римський оголосив 2016 рік – Роком Божого Милосердя.

    Перш за все Синкел у справах духовенства митропорний протоієрей Олег Каськів, подякував журналістам за плідну співпрацю, та розповів про деякі відмінності цього року.

    «Хресна хода цього року є дещо відмінна, оскільки вона почалася 8 грудня 2015 року і завершується 26 листопада 2016 року», – зазначив Олег Каськів.

    Цього року Хресна хода вулицями Франківська розпочнеться 17 квітня. Традиційно це відбудеться в церкві царя Христа на Майзлях, приблизно о 13.30. У ній  будуть брати участь різні представники, різних парафій, професій та віку. Згідно з благословенням нашого митрополита вона буде за мир в Україні.

  • Ще одною особливістю є те, що цього року вона буде завершуватися біля бічних дверей Катедри, які називають «дверями Милосердя».

    Нагадаємо, що з 8 до 17 січня в церкві Царя Христа монастиря отців Василіян, що в Івано-Франківську, відбувається сьомий за ліком різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях».

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!